Wat zegt ‘ie nou?

wat zegt ie nou - header

Je chihuahua doet altijd de leukste dingen… Maar snappen doe je ze niet altijd. Wat wil hij nou tegen je zeggen?? Hier de ultieme gids om wegwijs te worden in hondentaal!

Hij komt je een cadeautje brengen
Een tak, een knuffelbeer, of en speeltje. Schattig, nietwaar? Waarom je hond dat doet? Geen idee… Hij wil je duidelijk maken dat hij je een cadeautje kan geven en dat hij het voorwerp zelf eigenlijk ook heel leuk vindt.

Hij neemt alle ruimte in in jouw bed
Netjes opgekruld naast je liggen? Nee… waarom zou hij ook? Ruimte genoeg om zich helemaal uit te strekken over jouw bed. Ja, ook als hij een paar formaatjes groter is dan een teckel! Waarom hij dat doet? Hij wil deel uitmaken van de roedel. Samen het bed delen geeft een goed gevoel.

Hij komt op je voeten liggen
Lekker warm in de winter en het is toch zoooo schattig om te zien? Je hond doet dit om zijn territorium af te bakenen. Is je chihuahua eerder verlegen? Dan wil hij er zeker van zijn dat jij er voor hem bent.

Pootjes in de lucht
Zeer onvrouwelijk en niet charmant… Maar blijkbaar wel iets heel slims. Je hond is dan namelijk aan het nadenken.

Gaaaaap
Bedtijd? Alweer? Dat kan. Maar hij kan ook verveeld zijn. Of hij heeft jou zien gapen. Gapen is besmettelijk!

Hij leunt op je been
Als je chihuahua leunt op je been dan heeft hij affectie nodig. Hij wil dat jij laat zien dat je van hem houdt en hem laat weten dat zijn omgeving veilig is.

Hij staart naar je
Hij houdt van je!! Hij kan maar geen genoeg krijgen om naar je te kijken. Echt waar. En ooo wat dat een gelukzalig gevoel!

Nog meer “chihuahua-taalkwesties”? Deel het met ons op Facebook.