Vrouw dumpt hond in vuilcontainer

Vrouw dumpt hond in vuilcontainer

Eind maart ontsnapte een hondje ternauwernood aan een verplettingsdood in Eindhoven. Het arme beestje was in een linnen tas gestopt en gedumpt in de ondergrondse vuilcontainer.

Ron van Ingen, een medewerker van de milieustraat, werd ingeroepen toen een collega een hond hoorde blaffen. Hij kon het beestje net op tijd redden van de vuilverbrandingsoven. “Mijn collega stond even stil met de vrachtauto en hoorde blafgeluiden, vervolgens is hij naar de milieustraat gereden om de hond te vinden” vertelt van Ingen aan RTL Nieuws.

Gedumpt

Het hondje is zeer waarschijnlijk niet per ongeluk bij het afval terechtgekomen, want het zat in een linnen tas en is zo gedumpt in een ondergrondse afvalcontainer. De medewerker is zelf groot hondenliefhebber en kan niet geloven dat iemand zoiets doet. De hond is direct overgebracht naar de dierenambulance, die hem goed verzorgde.

Vrouw opgepakt

De politie in Brabant heeft inmiddels een 33-jarige vrouw uit Eindhoven aangehouden voor het mishandelen van haar hondje. Zij was snel te vinden doordat het dier gechipt was.

De Eindhovense vrouw zit vast en de politie meldt op Twitter: “Het hondje verblijft op een veilige plek en wordt goed verzorgd.”

 Bron: RTL Nieuws