“Ik had een vooroordeel over chihuahua’s”

Vooroordeel over chihuahua's - Maylin

Baasje Laura (22) vond chihuahua’s nooit zulke leuke honden en had nogal een vooroordeel. Maar toen zij chihuahua Pippa leerde kennen op de hondenschool was de liefde voor het ras niet meer te stoppen. Pippa werd gedekt en toen wist Laura het zeker, één van Pippa’s puppy’s zou van haar zijn. En zo geschieden… Chihuahua Maylin is precies wat Laura wilde!

Stel jullie eens voor..

Ik ben Laura (22) en ik woon samen met mijn vriend, onze twee honden en een kat in Dalfsen. Onze honden heten Siepie en Maylin (1). Siepie is een kruising tussen een border collie en een Friese stabij. Maylin is een chihuahua. Onze ragdoll heet Hugo. Heel eerlijk gezegd vond ik chihuahua’s nooit leuke hondjes, ik had nogal een vooroordeel. Mijn beeld was dat het verwende handtasjes waren. Totdat ik Pippa ontmoette. Met Siepie loop ik agility wedstrijden en op de hondenschool heeft iemand die lesgeeft een chihuahua. Door Pippa vervaagden al mijn vooroordelen en ik werd verliefd op het ras. Ooit wilde ik een chihuahua en eigenlijk het liefst een Pippa-puppy!

Toen ik hoorde dat het plan was om Pippa te laten dekken werd ik meteen enthousiast. De dracht heb ik van dichtbij meegemaakt en we hoopten op minstens twee teefjes, want wij wilden een teefje en de eigenaresse van Pippa wilde ook een teefje houden. Toen de bevalling begon, zat ik in spanning te wachten op bericht. Helaas waren de pups erg groot waardoor de puppy’s via een keizersnede ter wereld moetsen komen, maar al snel kwam het nieuws dat het nest bestond uit drie reutjes en één teefje. Ik wist niet hoe ik me moest voelen, want aan de ene kant was ik enorm blij maar aan de andere kant wist ik niet of ik nu een chihuahua in ons gezin kon verwelkomen. Voor ons was een reu geen optie. De eigenaresse van Pippa liet weten te gaan nadenken en de dagen erna waren enorm spannend.

Laura - Maylin - Siepie

Eindelijk kreeg ik het verlossende berichtje! Het teefje mocht bij ons komen wonen! Een prachtig lilac merle meisje, en zo klein! Inmiddels is Maylin bijna een jaar en doen we op dit moment mee aan pré-agility lessen, uiteindelijk wil ik haar ook gaan uitbrengen op wedstrijden. Ze wil graag wat doen en het is geweldig om samen met haar te werken!

Wat was het eerste dat je dacht toen je Maylin zag?
Op de bovenstaande foto zie je het moment dat ik haar voor het eerst zag. Aan mijn gezicht is mijn geluk wel te zien denk ik. ;’) Toen ik haar zag, was het enige wat ik kon denken hoe mooi ze wel niet is en hoeveel geluk ik heb dat ik voor dit kleine wezentje mag gaan zorgen. Ik was vanaf het eerste moment intens gelukkig en enorm verliefd op haar!

Noem 3 positieve eigenschappen van Maylin…
Maylin is…
enthousiast, ze vindt alles leuk en wil graag samen wat doen.
lief, ze houdt enorm van knuffelen en ligt het liefst op schoot!
leergierig, ze wil graag werken en pakt nieuwe oefeningen snel op

Hoe denken jij en Maylin over hondenkleding?
Maylin en ik zijn niet tegen jasjes, ze heeft er zelfs een aantal. Maar het is wel belangrijk dat het functioneel is en niet omdat het grappig of schattig staat. Maylin gaat vaak mee naar wedstrijden en in de koude maanden is het dan gewoon te koud als ze de hele dag buiten is zonder jas. Mijn andere hond heeft dan ook een jas aan.

Wat doen jij en Maylin liever? Een strandwandeling of een bos-/parkwandeling?
Maylin is nog nooit op het strand geweest, dus ik weet niet wat ze leuker vindt. Daar moeten we nog achter zien te komen!

Wat zijn jouw ervaringen met de dierenarts?
Ervaringen die ik met de dierenarts heb, zijn goed. Ik ga naar een hele kundige dierenarts in Dedemsvaart. Maylin is van de tweede inenting wel erg ziek geweest, maar de andere inentingen heeft ze prima doorstaan. Volgend jaar laat ik een titerbepaling doen, om niet onnodige stoffen in haar te spuiten. Maylin is niet bang voor de dierenarts en vindt het leuk dat ze daar altijd een koekje krijgt!

Siepie - Maylin

Heeft Maylin andere dierenvrienden?
Maylin ziet nog heel vaak haar moeder. Inmiddels breng ik Pippa namelijk op wedstrijden uit en logeert ze regelmatig bij ons. Maylin en Pippa zijn dan onafscheidelijk, zo leuk! Daarnaast is Siepie er natuurlijk. Met Hugo kan Maylin ook geweldig leuk spelen, heel leuk om te zien dat ze elkaar toch begrijpen ondanks dat ze een ander diersoort zijn.

Wat is jouw gouden tip voor andere chihuahuabaasjes?
Mijn gouden tip is dat als je een chihuahua opvoedt alsof het een grote hond is, je er een geweldige hond aan hebt.

Wil je ook meedoen aan deze rubriek?
Mail dan naar chihuahua@hondenbaasjes.nl o.v.v. “interview”.