Vlooien in de winter

vlooien in de winter

Het is wintertijd en de temperaturen dalen flink. Veel mensen denken dat vlooien door de kou afsterven, net als buiten. Maar niets is minder waar. De meeste vlooien kunnen in huis met een graad of 20 prima overleven.

Vlooien kunnen inderdaad niet tegen de kou. Vriestemperaturen zorgen ervoor dat vlooien het nog geen week volhouden. Maar aangezien de vacht van een hond ook in de winter lekker warm is, blijven de vlooien leven.

Wat doet een vlo?

Een vlo heeft jouw hond slechts nodig om bloed te drinken. De eieren die de vlo legt, vallen van je hond en komen in je woning terecht. Na enkele dagen tot maanden komen er larven uit deze eitjes. De larven verpoppen zich en komen binnen enkele weken uit onder invloed van de warme temperaturen in huis. Het gevolg: een vlooienplaag in huis!

Bestrijd de vlooien

Heb je vlooien ontdekt bij je hond? Kom dan direct in actie! Bij de dierenarts kun je verschillende middelen kopen die vlooien binnen 24 uur kunnen doden. Probeer bijvoorbeeld eens de vlooien- en tekenshampoo van Edialux.

Maar let op: de meeste vlooien zullen niet op je hond zitten, maar in je huis! Gebruik daarom ook  een omgevingsspray tegen vlooien. Denk aan de bank, kussens, manden en dekens. Dweil, was en stofzuig grondig! En vergeet je auto niet.