Wat vindt jouw chihuahua echt niet leuk?

chihuahua boos

Je beschouwt je chihuahua als onderdeel van het gezin en leuke dingen doen met je chihuahua is vanzelfsprekend! Maar heb je er ook wel eens bij stil gestaan wat je hond misschien niet leuk vindt? 

Eigen ruimte

Veel honden zijn het erover eens: aan mijn lijf geen polonaise. Net zoals mensen, hebben honden ook behoefte aan hun eigen ruimte. Honden willen zichzelf van nature beschermen tegen pijn, dwang of fysieke bedreiging. Dit kunnen zij uiten in stress, grommen, vluchten of agressie.

Vaak is een bezoekje aan de dierenarts of de trimsalon dan ook een stressvolle gebeurtenis voor je chihuahua. De meeste honden houden nou eenmaal niet van dat gepluk aan hun lichaam, borstelen, vastgehouden of bekeken worden.

Ook omhelzen of knuffelen (door kinderen) kan voor een hond als bedreigend worden ervaren. Daarom vinden honden dit vaak ook niet leuk, hoe goed het ook bedoeld is. Daarbij zijn kinderen vaak druk en luid en kunnen ze een hond plotseling benaderen.

Drukte

Waar veel honden ook zenuwachtig van worden is drukte en onrust. Zo kan een bezoek aan een druk evenement onprettig zijn voor je chihuahua. Met zoveel vreemde mensen, andere honden en nieuwe geuren krijgt je hond veel prikkels binnen. Hij moet dan constant op zijn hoede zijn.

Hoge verwachtingen

Ben je sportief? Dan wil je misschien graag je sport delen met je hond. Lange afstanden wandelen of fietsen of zelfs wedstrijden hondensport doen. Je verwacht misschien dat je hond dit ook leuk vindt, maar dat is lang niet altijd het geval. Soms vindt de hond de activiteit niet leuk of is de druk te hoog.

Alleen zijn

Honden zijn van nature social dieren. De meeste kunnen prima even alleen thuis zijn, maar in principe zijn honden er niet voor gemaakt om lang alleen te zijn. Misschien herken je het wel. Je hond gaat zich vervelen, blaffen, piepen of zelfs spullen slopen.

Wat vindt jouw chiahuahua echt niet leuk?