Verplicht de moederhond aanwezig bij de verkoop van pups

Moederhond verplicht

Illegale puppyhandel groeit de afgelopen jaren in groten getale. Om de illegale hondenhandel tegen te gaan, hebben de Britten een nieuw plan bedacht. De Britten willen het verplicht stellen dat de moederhond aanwezig is wanneer de pups verkocht worden.

Elk jaar komen er 150.000 honden in Nederland bij. Iedereen wil lijkt wel een schattige kleine puppy in huis te willen. Dat is ook de reden dat de illegale puppyhandel steeds lucratiever wordt.

Om de illegale puppyhandel een halt toe te roepen, hebben de Britten een plan gelanceerd. Een moederhond moet verplicht aanwezig zijn bij de verkoop van de pups uit het nestje. Maar volgens Nagtegaal van de Dierenbescherming is het een mooi gebaar, maar stopt het de illegale handel niet.

Voorkom de emotionele aankoop

De aankoop van een puppy is vaak een emotionele aankoop. De hondjes zijn zo schattig. Jij of je kinderen willen heel graag een hond. Allerlei redenen waardoor je verblind wordt door emotie. Volgens de Dierenbescherming is het belangrijk om goed voorbereid te zijn als je een hond koopt. Nagetaal vertelt aan RTL Nieuws: “Voorbereiding is het enige wat helpt. Wij hebben geen andere oplossing, omdat illegale handel niet te controleren is.”

Checklist

Hoe zie je dat jouw hond uit de illegale handel komt? Lees dan ons artikel over broodfokkers. De Dierenbescherming heeft ook een handige checklist dat jou helpt eventuele illegale puppyhandel te herkennen.

Bron: RTL Nieuws