Van een hond worden we gezond

header-chihuahua-gezond

Heb jij ooit “smoesjes” bedacht omdat je een chihuahua wilde? Vanaf nu is dat niet meer nodig! Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat je gelukkiger en gezonder wordt van een hond.

Een hond werkt therapeutisch
Huisdiertherapie (AAT) is de nieuwe manier om depressie, angstgevoelens en andere psychische klachten tegengaat. Het is aangetoond dat mensen die aan post-traumatische stress-stoornis (PTSS) leiden baat hebben bij het hebben van huisdieren. Op de universiteit van Miami, kunnen studenten zelfs een beroep doen op huisdiertherapie die gevoelens van heimwee en depressie verlichten. Wij geloven zeker dat honden therapeutisch kunnen werken, want laten we eerlijk zijn je wordt altijd vrolijk van ze!

Ze geven een boost aan je immuunsysteem
Honden dragen de nodige bacteriën met zich mee en zorgen dat jouw afweersysteem wordt versterkt, zo bleek ook uit onderzoek. Zelfs gewoon het aaien van je hond kan al een bijdrage leveren!

Ze werken stress verlagend
Van honden worden we vrolijk! Het zorgt er voor dat er een aanzienlijke verlaging in het hormoon cortisol plaatsvindt, beter bekend als het stresshormoon.

Ze zijn goed voor je hart
Het knuffelen van een hond of puppy verwarmt letterlijk je hart, aldus onderzoekers van de American Heart Association. De onderzoekers onderzochten ook hoe honden het risico op hart- en vaatziekten kan verminderen.

Honden motiveren ons te stoppen met roken
De beste reden om te stoppen met roken, je hond! Met een hond in huis ga je onbewust meer rekening houden met hem of haar. Een nieuwe studie kwam tot de conclusie dat 28% van de rokers met een huisdier en kennis hebben van de schadelijke effecten van roken, gemotiveerder zijn om te stoppen met roken.

Ze hebben een extra zintuig voor levensbedreigende situaties
Honden kunnen ziektes ruiken en detecteren wanneer een mens een epileptische aanval krijgt. Speciaal getrainde honden kunnen mensen met gevaarlijke allergieën of diabetespatiënten helpen doordat een hond de geur van de verandering al ruikt voordat de persoon het zelf door heeft. Een hond heeft dus niet alleen een buitengewoon reukvermogen voor extern gevaar (zoals inbrekers) maar houdt ook jouw gezondheid in de gaten met zijn neus.

Wie wil er nu niet goed in zijn vel zitten! Wat was jouw reden om een hond te nemen? Deel het met ons op Facebook.