Vachtverzorging Chihuahua

Chihuahua

Een goede verzorging van je chihuahua is belangrijk. Ook vachtverzorging hoort hierbij. Met een goed verzorgde vacht gaat jouw chihuahua gezond en stralend door het leven. Waar moet je op letten bij de vachtverzorging?

Over het algemeen geldt dat regelmatig borstelen of kammen nodig is. Laat je hond hier als pup al aan wennen, dan zal hij de aandacht heerlijk vinden. Hoe je de vacht van jouw chi precies moet verzorgen, hangt natuurlijk af van de lengte van de vacht. Kortharige chihuahua’s hebben andere behoeften dan langharige exemplaren.

Kortharig

Bij kortharige chihuahua’s kun je de vacht het beste één tot twee keer per week borstelen met een zachte borstel, bijvoorbeeld een rubberen borstel. Dit houdt de vacht netjes en laat de chi extra glanzen.

Langharig

Een chihuahua met een langharige vacht kun je beter twee tot drie keer per week borstelen. Wanneer de hond erg in de rui is, is dit zelfs vaker nodig. Zo voorkom je klitten in de vacht van de chihuahua. Toch last van klitten? Er zijn speciale anti-klit borstels te koop. Wanneer de klitten te hardnekkig zijn, kun je ze voorzichtig uit de vacht knippen.

Vlooien

Het borstelen is gelijk een mooi moment om je hond te controleren op vlooien of eventuele huidproblemen.

Wassen

Om de vacht in optimale conditie te houden, kun je de hond zo nu en dan wassen. Doe dit echter alleen als de hond vies is en niet vaker dan eens per maand. Anders was je de essentiële oliën weg. Gebruik tijdens het badderen altijd een speciale hondenshampoo. Let er goed op dat er geen water in de oren van je chihuahua komt. Na het wassen is het belangrijk om de hond goed af te drogen, want een chihuahua vat snel kou. Tip: houd je hondje een tijdje op schoot met een warme handdoek. Dit kroelen vindt je chihuahua vast fijn.

Lees hier onze tips voor een frisse wasbeurt.