Trotseer de winterkou

Winterkou sneeuw

De winter komt eraan en de meeste chihuahua’s zijn dol op de sneeuw. Lekker ravotten en speuren naar alles wat er onder de sneeuw ligt. Maar pas goed op, want de winterkou brengt ook ongemakken met zich mee. Wij delen de meest waardevolle tips!

Voor chihuahuabaasjes is het belangrijk om te weten wanneer je chihuahua het te koud heeft. De meest herkenbare symptomen van onderkoeling bij een chihuahua zijn:

Gesponsord

• Rillen
• Een hond die geen contact maakt
• Problemen met ademhalen
• Een zwakke hartslag

Naast onderkoeling kan je chihuahua ook bevriezingsverschijnselen hebben. De huid van je chihuahua wordt dan blauw en in een later stadium rood en opgezwollen. Ook is pijn aan oren, poten of staart een veel voorkomend verschijnsel.

Onderkoeling

Een natte chihuahua heeft eerder kans op onderkoeling. Voorkom dat gesmolten sneeuw te lang in de vacht van je chihuahua blijft zitten. Ga je met je chihuahua naar buiten dan is het verstandig om in beweging te blijven. Stilstaan leidt tot versnelde afkoeling. Voor honden met een korte vacht is een hondenjasje of dekje een verstandige optie. Wil je toch dat jouw hond er fashionable bij loopt in de winter? Dan zijn er leuke Nederlandse en buitenlandse merken die hondenjasjes in hun assortiment hebben.

Zoutvergiftiging

In de winter wordt er zout gestrooid om de gladheid op de wegen te voorkomen. Deze pekel (zout) kan aan de poten van je chihuahua blijven kleven. Als je chihuahua zich schoonlikt kan hij te veel zout binnenkrijgen met fatale gevolgen. De hoeveelheid zout die fataal kan zijn voor je chihuahua ligt tussen de 2 en 3,7 gram. De klachten ontstaan binnen 72 uur na inname en hebben diarree, braken of neurologische klachten tot gevolg. Heb jij het idee dat je chihuahua te veel zout heeft binnen gekregen? Neem dan direct contact op met de dierenarts.

De gevaren van ijs

Bij de winter hoort ook ijs. IJs is glad en je chihuahua kan snel uitglijden. Bij het uitglijden kan je chihuahua zijn gewrichten, spieren of botten blesseren. Oppassen geblazen dus.

EHBO

Is je chihuahua onderkoeld of heeft hij bevriezingsverschijnselen, dan is het belangrijk dat je eerste hulp kunt verlenen.

• Breng je chihuahua naar een warme omgeving
• Pak je chihuahua in met dekens
• Laat je chihuahua iets warms drinken
• Suiker helpt de energie omhoog te krijgen

En misschien wel het belangrijkste: bel direct de dierenarts!

VOLG ONS OOK OP SOCIAL MEDIA

Gesponsord