Trendy accessoires van De Chihuahua Shop.nl

Chihuahuashop.nl

Wij zijn verliefd! Leuke kleding, halsbanden, manden en andere accessoires speciaal voor onze chihuahua en dat tegen betaalbare prijzen. De Chihuahua Shop.nl is één van onze favoriete webshops. Wij spraken met de eigenaar over zijn webshop, chihuahua’s en vroegen hem naar zijn mening over hondenkleding.

De Chihuahua Shop.nl is in 2009 opgericht door Danny Hulst (27), een groot chihuahualiefhebber die verkocht was toen hij met zijn moeder voor het eerst chihuahuapuppy’s ging kijken.

Hoeveel chihuahua’s heb je?
Ik heb vier chihuahua’s die allemaal een naam hebben die beginnen met de letter B. Britney (7), Blaize (6), Bikkel (3) en Bux (2). Britney is de eerste chihuahua. Blaize en Bikkel zijn de vader en moeder van Bux. Wij vonden een nestje in huis zo leuk om mee te maken en besloten daarvan Bux te houden.

Showroom Chihuahua shop

Waarom ben je het bedrijf De Chihuahua Shop.nl begonnen?
Britney hebben wij gekocht met een gebroken pootje. Helaas had de fokker daar niets over verteld en kwamen wij daar later pas achter. Op de foto’s bij de dierenarts bleek het pootje van Britney al 3 weken gebroken te zijn. De fokker wilde Britney niet terugnemen, maar ook de verantwoordelijkheid voor de (operatie-)kosten niet nemen. Na meerdere operaties ging ik in de winter op zoek naar een jasje voor Britney, omdat ze het snel koud had. Het was even schrikken toen ik de prijzen van een hondenjasje zag. 60 euro voor een jasje! Kinderkleding is zelfs nog goedkoper. Ik ben daarom naar de leverancier gegaan en heb de inkoopprijzen opgevraagd. Vanaf dat moment is De Chihuahua Shop.nl ontstaan en begonnen we met de verkoop van chihuahuakleding. Het assortiment is in de jaren steeds verder uitgebreid. In de shop vind je vanalles. Van kleding tot speeltjes en allerlei accessoires.

Wat vind jij het meest bijzondere items uit je assortiment?
Wij proberen altijd iets geks in te kopen. Zo hadden wij in de winter speciaal bier voor chihuahua’s en nu in de zomer speciale wijn. Deze producten zijn natuurlijk zonder alcohol en zijn speciaal gemaakt voor chihuahua’s. Maar wij hebben ook veel leuke en grappige items die je bijvoorbeeld cadeau kunt doen aan iemand die een chihuahua heeft. Daarnaast hebben we ook producten voor mensen, zoals een Senseo mok of een leuke deurmat met een chihuahua erop.

Chihuahua shop

Hoe denk jij over hondenkleding?
Een chihuahua moet een hond blijven. Dus ik zeg altijd tegen de klanten: “Kies alleen voor kleding als je chihuahua het echt koud heeft.” Onze chihuahua’s hebben ook alleen een jasje aan in de winter. Deze hebben wij voor als ze meegaan in de fietskar. Bux is erg klein en heeft daarom ook een truitje voor in de winter. In huis hebben ze geen kleding aan, behalve voor het maken van een foto of een filmpje.

Welk moment, sinds de start van je bedrijf, staat je het meest bij?
Dat is toch echt onze eerste beurs. Deze werd georganiseerd bij een strandje en ik keek echt mijn ogen uit. Zoveel chihuahua’s en zoveel typen mensen die net als wij fan zijn van het ras. Buggy’s vol met chihuahua’s kwamen voorbij. Dat moment zal mij altijd bijblijven.

Dromen voor de toekomst…
Ik leef met de dag en zie het werk voor De Chihuahua Shop.nl meer als hobby. Zolang het mijn passie blijft en ik het leuk vind om te doen, ga ik door. Sinds kort hebben wij ook een showroom in Enschede. Dat vind ik een fantastische uitbreiding. Ik kan de klanten nu ontmoeten en advies geven. Ik zou het leuk vinden om dit nog jaren te blijven doen.