Tips om je tuin puppy-proof te maken

Tuin puppy

Sta je op het punt om een kleine puppy in huis te nemen? Dan heb je vast al bekeken of je huis veilig is. Wat veel baasjes vergeten is dat de tuin net zo belangrijk is…

Chihuahua’s staan misschien niet bekent om hun ontsnappingskunsten, maar het is nog steeds belangrijk om ervoor te zorgen dat je tuin zo veilig mogelijk is.

Bekijk je tuin als puppy
Een puppy is klein en herkent allerlei ruimtes die jij in eerste instantie niet ziet. Maak je klein en bekijk de tuin als een puppy. Zit er een gat in de heg of zitten de planken van het hek los? Zorg ervoor dat je deze repareert of goed blokkeert. Zo voorkom je een ontsnapping!

Verstop tuingereedschap
Het is misschien heel voor de hand liggend, maar verberg scherpe of zware tuingereedschappen waaraan je puppy zich zou kunnen bezeren. Een ongelukje ligt nu eenmaal in een kleine hoekje.

Zet kwaadaardige of giftige planten op hoogte
Planten in de tuin staan erg gezellig en fleuren de boel lekker op. Helaas zijn veel planten erg giftig voor je puppy. Zet planten dan ook buiten het bereik van je puppy. Wil jij weten welke planten er giftig zijn? Wij hebben een handig overzicht gemaakt in het artikel “EHBO: Welke planten zijn giftig voor honden?”

Huisdiervriendelijke producten
Onkruid in de tuin is daarentegen minder leuk en veel mensen gebruiken daarom preventieve onkruidbestrijdingsmiddelen. Deze onkruidbestrijdingsmiddelen zijn zeer giftig voor je puppy! Wij raden daarom aan je puppy een paar dagen, na het sprayen van de tuin, niet in de tuin te laten spelen. Natuurlijk kun je ook gebruik maken van bestrijdingsmiddelen die huisdiervriendelijk zijn.

Schaduwgebieden
Als laatste zijn schaduwgebieden in de tuin erg belangrijk, zodat je puppy op hete zomerdagen koel kan blijven. Creëer een speciale plek in de tuin voor je puppy met eventueel een waterplek en genoeg speeltjes.

Heb jij nog een handige tip om je tuin puppy-proof te maken? Deel je tip(s) met ons op Facebook!