Tips voor hondenfotografie met je smartphone

hondenfotografie

Jouw hond is de allerleukste, toch? Dan maak je vast graag foto’s van het beestje. Ook als je geen ster bent in hondenfotografie bent, kun je mooie kiekjes maken van je hond. Met deze tips worden de foto’s nog beter!

Schone lens

Zorg er altijd voor dat de lens schoon is als je gaat fotograferen. Misschien zit je telefoon wel in je jaszak samen met een paar hondenkoekjes. Poets daarom die kruimels en vetvlekken eerst weg ;-).

Gesponsord

Gebruik een andere knop

Standaard gebruik je de knop op het scherm van je smartphone om een foto te maken. Bij de meeste toestellen kun je echter ook de volumeknop gebruiken. Hierdoor kun je jouw smartphone veel steviger vasthouden.

Snelontgrendeling

Je pakt je telefoon, toets je pincode in, zoekt de camera-app, opent ‘m en je hond is inmiddels al iets heel anders aan het doen. Weg fotomoment! Gebruik daarom de snelontgrendeling voor je camera. Daarmee start je direct de camera vanaf het vergrendelscherm. Hondenfotografie vraagt om snelheid. 🙂

Scherpstellen

De camera van je telefoon stelt automatisch scherp, maar kiest niet altijd het juiste punt. Je kunt de camera een handje helpen door op het scherm je hond aan te tikken.

Flitser

Zet de flitser van je camera altijd uit. Je hond krijgt spookachtige ogen door het felle licht. Ook worden de kleuren op de foto er vaak flets van. Niet gebruiken dus!

Zoomen

Is je hond wat verderop als een foto wil maken? Zorg dan dat je ernaartoe loopt en gebruik niet de zoom-functie. Smartphone camera’s kunnen over het algemeen niet inzoomen, maar vergroten alleen het beeld. Dit zorgt ervoor dat de kwaliteit van de foto heel hard achteruitgaat. Zet dus een paar stappen naar voren!

Gewoonte

Denk niet ‘die leuke foto komt morgen wel’. Maak er een gewoonte van om regelmatig een foto te maken van je trouwe vriend. Zo krijg je een mooi dagboek vol herinneringen. Want er komt helaas een tijd dat hij er niet meer is en dan zullen de foto’s enorm waardevol voor je zijn.

VOLG ONS OOK OP SOCIAL MEDIA

Gesponsord