Hondensport: Rally-O

Hondensport

Ben je graag samen met je chihuahua actief bezig? Dan is samen sporten misschien wel iets voor jullie! Eerder schreven we al over Dog Dance, een sport waarbij je gaat dansen met je hond. Maar zoek je een iets traditionele sport? Dan is Rally-O misschien iets voor jullie!

Rally-O (van ‘obedience’, het Engelse woord voor gehoorzaamheid) komt oorspronkelijk uit Amerika. Je loopt tijdens deze hondensport een parcours samen met je hond met verschillende gehoorzaamheidsoefeningen. Afhankelijk van het niveau van je hond worden de oefeningen los of aangelijnd uitgevoerd.

Voordelen van Rally-O

Met Rally-O ben je op een leuke en ontspannen manier aan het werk met je hond. Tegelijk train je zijn gehoorzaamheid. Tijdens wedstrijden mag je je hond aanmoedigen door te praten, commando’s te geven of in je handen te klappen. Dit zorgt voor een prettige sfeer in de ring. Het is een energieke hondensport, die zorgt voor vrolijke honden en vrolijke baasjes.

Is je hond geschikt?

De hondensport is geschikt voor iedere hond die blij wordt van een combinatie tussen gehoorzaamheiden behendigheid. Je hond moet minimaal een half jaar oud zijn en een behoorlijke gehoorzaamheidstraining hebben gehad.

Wat heb je nodig?

Voor het uitvoeren van Rally-O heb je alleen een hond nodig die wel in is voor wat plezier en een parcours met verschillende oefeningen.