Smart halsband voor je hond!

header-smart-halsband

Wat krijg je als je een team samenstelt van hondengekken, tech experts en ontwerpers? Juist! Een smart halsband voor honden! En niet zomaar één! Hij ligt nog niet eens in de winkel en het bedrijf dat achter de LINK AKC smarthalsband zit, heeft er nu al een prijs mee gewonnen voor beste innovatie.

De halsband is uitgerust met een sensor en staat in contact met een app op je telefoon. Dit geeft baasjes de gelegenheid om meer te weten te komen over hun hond en hen op die manier een beter en gezonder leven te geven.

Dat klinkt mooi! Maar wat kan die halsband dan?
Ten eerste kun je voortaan de locatie van je hond zien op je telefoon. Dat is handig als je een ondeugend beest hebt dat er een sport van maakt om weg te lopen. Geruststellend idee. Ben je hem kwijt in het donker? Geen nood! Dan zet je vanaf je telefoon het licht op de halsband aan. Kiekeboe!

Daarnaast wordt de activiteit van je hond gemonitord. Zo weet je voortaan zeker of je hond wel voldoende beweging krijgt voor zijn leeftijd, ras en grootte. En het  apparaat geeft aan wanneer je hond in een te koude of te warme omgeving is. Hopelijk kun jij ook op afstand de verwarming aanzetten!

Bij de halsband hoort een base station. Hiermee kun je een zone instellen waarbinnen je hond zich vrij kan bewegen. Zo heb je altijd in de gaten als hij te ver uit de zone loopt. En je laadt er de halsband mee op. Omdat de station ook een USB poort heeft, kun je er tegelijkertijd je telefoon mee opladen.

link akc

Bestellen?
De LINK AKC smart hondenband kan worden gereserveerd op de website van LINK AKC en zal worden geleverd vanaf december 2016. De halsband kost 199 USD. Daarnaast is het verplicht om een lidmaatschap af te sluiten vanaf 6,95 USD per maand om het apparaat te activeren en om toegang te krijgen tot alle functionaliteiten op het LINK AKC platform. In Nederland moeten we nog even wachten voordat we de LINK AKC kunnen gebruiken!

Happy LINKing!