“Romeo wist zelf zijn bench te openen!”

Romeo onstnapte uit zijn bench

Madita (28) is dolverliefd op haar chihuahua Romeo (4). Hij heeft haar hart gestolen. Maar Romeo even opsluiten in de bench is er niet meer bij, want hij wist zelf zijn bench te openen!

Stel jullie eens voor…
Mijn naam is Madita en ik woon samen met mijn vriend Thierry in Vleuten. Romeo is onze trouwe, lieve en blije chihuahua. Ondanks al deze voordelen heeft Romeo wel zijn eigen willetje! Het liefst loopt hij de hele dag achter mij aan of ligt en zit hij zo dicht mogelijk tegen mij aan.

Wat is het gekste dat Romeo ooit heeft gedaan?
Het gekste dat hij misschien ooit heeft gedaan, is zelf de bench openen. Ik woonde toen nog bij mijn ouders en Romeo was sinds kort bij ons komen wonen. De eerste nachten in de bench waren een drama, hij vond het absoluut niet leuk om opgesloten te worden. Hij kreeg het dan ook snel voor elkaar om bij mij in bed te slapen. Overdag, als er niemand thuis was, moest hij wel in de bench. Dit ging prima, dachten wij…Totdat mijn moeder op een dag thuiskwam en Romeo dolblij op haar af kwam stormen. Na heel lang oefenen, had hij de haak van het deurtje open gekregen. We hebben hem daarna weer terug in de bench gezet, maar binnen 10 minuten huppelde hij alweer blij in huis rond. Sinds dat moment hebben wij Romeo niet meer in de bench gedaan.

Romeo shoot
Shoot Romeo

Wat is het eerste dat je dacht toen je Romeo zag?
Ik was samen met een vriendin Marktplaats aan het afstruinen naar chihuahua-puppy’s en daar stond mijn kleine Romeo tussen. Hij had direct mijn hart veroverd. Ik dacht: “Dit is hem! Hier heb ik al die tijd op gewacht.” Helaas had ik een probleem, ik woonde nog thuis en mijn ouders wilden echt geen hondje. Gelukkig was het niet heel moeilijk om mijn vader over te halen, waarna mijn moeder ook snel overstag ging.

Ik heb die middag direct een afspraak gemaakt om hem te bekijken. Samen met mijn vriendin ben ik naar Den Bosch gereden. Wij troffen een nestje vol kleine puppy’s aan die allemaal aandacht wilden. Toch sprong Romeo er direct uit! “Een klein, ondeugend hondje”, aldus de fokker. Ik was verkocht en moest de tranen van geluk echt inhouden. Een paar weken later mocht ik Romeo ophalen en kreeg hij een plekje in ons gezin. Sinds die dag zijn wij allemaal dol op hem!

Noem 3 positieve eigenschappen van Romeo op…
Romeo is mijn kleine, trouwe vriendje. Hij is er altijd voor mij en biedt echt een luisterend oor. Romeo is superlief en voelt mij altijd goed aan. Soms is hij misschien iets te enthousiast en dan luistert hij niet zo goed! Ach, voor elke positieve eigenschap is er een negatieve te bedenken… Maar hij is ook zo leuk!

Op de fiets met Romeo
Madita en Romeo

Wat doen jullie graag samen?
Het liefst gaan wij samen naar het strand, lekker wandelen en door het zand rennen. Romeo voelt zich dan als een vogeltje zo vrij! Van blijdschap rent hij als een dolle heen en weer. Jammer genoeg gaan wij niet heel vaak naar het strand, omdat het best ver weg is. Samen op de bank knuffelen doen wij daarentegen elke dag. Heerlijk!

Heeft Romeo een favoriet speeltje?
Ja, Romeo heeft zijn lievelingsolifant Ollie. Dit was zijn eerste knuffelspeeltje en is nog steeds zijn favoriet. Soms pakt hij wel eens een ander speeltje uit de mand, maar legt deze toch snel weer neer om Ollie te halen. Romeo valt ook geregeld samen met Ollie in slaap.

Zijn jullie actief op social media?
Ja, ik ben zelf zeer actief op Instagram, maar Romeo heeft geen eigen account. Ik plaats dan ook geregeld foto’s van hem op mijn feed. Ben je benieuwd? Mijn Instagram-pagina is: @Maditaaap.

Wil je ook meedoen aan deze rubriek?
Mail dan naar chihuahua@hondenbaasjes.nl o.v.v. “interview”.