“Rex rent graag achter elk blaadje aan.”

header-rex

Rex (2,5) is een zeer speelse chihuahua die graag aandacht krijgt. Zijn baasje Sigrid (24) kan heel vaak om hem lachen. Vooral als hij in de weer is met zijn speeltjes.

Stel jullie eens voor…
Wij zijn Sigrid en Rex en wij zijn beste maatjes. Rex is een leuke kleine en vooral speelse chihuahua die heel erg graag aandacht krijgt. Andere hondjes ontwijkt hij liever totdat hij ze wat vaker heeft gezien. Dan is hij er meer aan gewend en vindt hij het leuk met andere honden.

Wat doen jullie graag samen?
Lekker op de bank hangen en dan vooral in de weer zijn met zijn speeltjes. Wij houden er ook van om lekker naar buiten te gaan. Rex gaat er dan graag als een racemonster vandoor en dan kan ik er achteraan! Hij rent graag door het gras, sneeuw of zelfs de regen. Hij vindt alles interessant.

IMG-20161125-WA0003

Wat is de reden dat jij gekozen hebt voor jouw hond?
Een vriendin van mij heeft twee chihuahua’s en ik ben dol op die hondjes. Ze zijn zo gezellig, lekker aanwezig en heerlijk om mee op de bank te zitten. Ik was toen al verkocht aan het ras. Toen kwam Rex voorbij omdat hij moest worden herplaatst. Ik wilde hem meteen! Want vaak worden ze in zulke gevallen opgehaald door broodfokkers en daar wilde ik totaal niks van weten. Zo is Rex bij ons terecht gekomen. Hij werd gelijk in een heerlijk warm nest opgevangen.

Wat is het gekste dat Rex ooit heeft gedaan?
Niet persé iets geks… Maar hij kan zo onwijs in de weer zijn met zijn speeltjes, echt geweldig. Daar kan ik alleen maar van genieten als ik ernaar kijk. In dat opzicht kan Rex dus onwijs gek doen en helemaal in zijn eigen wereld zitten. De tranen lopen dan soms over mijn wangen van het lachen.

Heeft Rex andere dierenvrienden?
Ja, mijn ouders hebben nog twee hondjes. Een oude mopshond en een shit-zu. Ik denk dat Rex zijn ‘broers’ niet meer weg kan denken.

Heeft je hond een favoriet speeltje?
Ja, een langwerpige knuffel met een hele lange staart.

Wat doen jij en Rex liever? Een strandwandeling of een bos-/parkwandeling?
Wij gaan dan liever naar het bos. Rex kan dan overal snuffelen, heel veel rennen en vooral achter elk blaadje aan gaan dat voorbij waait. In de herfst kan Rex onwijze lol hebben. Als je een tak of eikeltje wegschopt of gooit dan moet en zal hij het vinden en weer bij je terugbrengen.

IMG-20161125-WA0000

Wil je ook meedoen aan deze rubriek?
Mail dan naar chihuahua@hondenbaasjes.nl o.v.v. “interview”.