Olijfolie is gezond voor je hond

olijfolie

Olijfolie, bijna iedereen gebruikt dit keukenproduct wel. Maar wist jij dat olijfolie ook een gezonde aanvulling op het dieet van je hond is? Wij delen zes redenen met je om de olie te kopen voor je hond.

1. Olijfolie helpt je hond om af te vallen

Overgewicht komt veelvuldig voor bij honden. Om je hond te helpen gewicht te verliezen, kan olijfolie een goede ondersteuning zijn. De onverzadigde vetten in olijfolie kunnen de vetafbreking van je hond stimuleren, waardoor je hond kan afvallen.

2. Het bevordert de optimale gezondheid

De onverzadigde vetten in olijfolie helpen niet alleen bij het afvallen, ze verminderen ook de effecten van diabetes en hart- en vaatziekten.

3. Olijfolie verdedigt het immuunsysteem van honden

Met een hoog gehalte aan antioxidanten is olijfolie een effectief wapen om het immuunsysteem van het hondenlichaam te optimaliseren. Een verbeterd immuunsysteem helpt ziekten bestrijden en voorkomt problemen bij de overgang van het ene seizoen naar het andere.

4. Olijfolie helpt de hersenen

De hersenen gaan achteruit naarmate je hond ouder wordt. Eenmaal per dag een beetje olijfolie kan helpen bij het voorkomen van deze cognitieve achteruitgang.

5. Het geeft je hond een energieboost

Honden kunnen een positieve energieboost krijgen van olijfolie. Het verbetert de bloedsomloop en de ademhaling wordt makkelijker door een dagelijkse dosis olijfolie.

6. Het is goed voor de vacht van je hond

Olijfolie is lang gebruikt om de huid en haren van mensen te voeden, maar de olie kan hetzelfde effect hebben op de vacht van honden. Help de vacht van jouw hond van binnenuit verbeteren door elke dag een beetje olijfolie aan zijn voeding toe te voegen.

Welke reden trekt jou over de streep om olijfolie toe te voegen aan de voeding van je hond?