“Odette volgt haar baasje overal naartoe”

Odette-header

Baasje Joyce was verkocht toen ze chihuahua Odette zag bij haar goede vriendin. Intussen zijn ze alweer een jaar samen en hebben ze een hele sterke band opgebouwd. Odette volgt haar baasje Joyce overal naartoe.

Wie zijn jullie?
Ik ben Joyce (27) en woon samen met mijn moeder, 9 katten en 2 honden, waaronder chihuahua Odette (1). Precies een jaar geleden is Odette bij toeval bij ons komen wonen. Een vriendin bij ons in de straat had een puppy geadopteerd uit een nestje van drie en daar was er nog eentje beschikbaar van. De mensen waren op bezoek bij mijn vriendin en hadden de kleine, nog niet geadopteerde, pup bij zich. Ik was op slag verliefd en besloot direct op haar te adopteren. Stiekem denk ik nog steeds dat het doorgestoken kaart was. Mijn vriendin wist dat als ik Odette zou zien, meteen verkocht zou zijn.

Wat doen jullie graag samen?
Odette en ik hebben vanaf dag 1 een hele sterke band, ook met onze 2 hond Bony (Roemeens straathondje). Odette volgt me overal naartoe. Ga ik eventjes naar boven, naar buiten of het toilet… ze is altijd in de buurt. Ze is echt een knuffelhondje. Daarnaast houden wij ook van wandelen in het bos of op het strand. Wandelen vindt ze fantastisch, maar haar riempje heeft ze het liefst niet om! De strijd om haar riempje is ze tijdens haar wandeling snel weer vergeten.

Odette
Joyce en odette

Welk moment met Odette staat je het meest bij?
Het moment dat mij bijblijft is eigenlijk nog niet zo lang geleden gebeurd. Ik was aan het wandelen met mijn honden en stond een momentje te praten met iemand die ik tegenkwam. Op de een of andere manier liet ik Odettes rollijn vallen en begon ze meteen te lopen. De rollijn schuurde achter haar aan, waardoor ze steeds harder ging rennen van angst. Ik liep achter haar aan, maar ze was veel te snel! En eerlijk is eerlijk;  ik heb niet de beste conditie. Ze was zover voor mij uit dat ze de straat al overstak en ik alleen maar kon hopen dat er geen auto aankwam. Samen met Bony wandelde ik terug naar huis en zag ik Odette bovenop haar poep bij de voordeur zitten. Ik was zo opgelucht!! Ik dacht echt dat ik haar kwijt zou raken. Vanaf nu houd ik de lijn stevig vast.

Wat is haar slechtste eigenschap?
Odettes slechtste eigenschap is iets wat bijna ieder chihuahuabaasje wel zal herkennen. Chihuahua’s weten heel goed gebruik ofwel misbruik te maken van hun voorkomen.. Ze krijgen alles voor elkaar. Een voorbeeld: wij hebben sinds een jaar opstapjes bij de bank staan zodat onze hondjes makkelijk op de bank kunnen komen. Ik hoor je al denken ze kunnen toch ook zonder opstapje op de bank komen, maar nee ze zijn zo slim dat ze allen op de bank springen als jij niet kijkt. Stiekem vind ik het wel grappig.

Odette en 2e hond
Odette en Macho

Heeft Odette een favoriet speeltje?
Odette heeft tientallen speeltjes, maar ze heeft niet een echt een favoriet speeltje. Het ene moment loopt ze met haar speeltouw en daarna weer met haar knuffels. Als ze een nieuw speeltje krijgt, is ze er helemaal weg van, totdat ze weer in haar speelbak kijkt.

Wat is jouw gouden tip voor andere chihuahuabaasjes?
Mijn gouden tip voor andere chihuahuabaasjes is: laat je chihuahua geen misbruik maken van jou als baasje. De hondjes hebben echt regels nodig. Maak je gerust eens kwaad als ze iets niet mogen doen. Ze blijven ondanks de regels nog net zoveel van je houden!

Zijn jij en Odette actief op social media?
Ja, zeker! Je kunt Odette volgen op Instagram onder de naam: @odette_chi

Wil je ook meedoen aan deze rubriek?
Mail dan naar chihuahua@hondenbaasjes.nl o.v.v. “interview”.