Öbe ProBowl: deze voerbak is echt slim!

obe probowl

Wij zijn razend enthousiast over de nieuwste hightech voerbak van Öbe, de Probowl! De Probowl won zelfs al voor lancering de eerste Pet Care Innovatie Prijs in de USA.

Zou het niet handig zijn als je precies weet hoeveel je hond eet? En zou het niet handig zijn als je een herinnering krijgt als de voerbak van je chihuahua leeg is en je meteen een bestelling kunt plaatsen om nieuw voer te laten bezorgen?

Öbe, een bedrijf uit San Franciso, kwam met de oplossing: Öbe ProBowl! Een speciale voerbak die het eetgedrag van je chihuahua registreert en zo veranderingen kan waarnemen. De ProBowl won de eerste Pet Care Innovatie Prijs in de USA. Deze prijs werd voor de eerste keer uitgeloofd door onder anderen diervoedermerk Nestlé Purina. Er deden 80 bedrijven mee uit 11 verschillende landen. Professor dr. Peter Zec, voorzitter van de jury, vertelt: “Het design was van buitengewoon hoge kwaliteit. De winnaar liet zien dat design een belangrijk onderdeel vormt van een innovatief product. “

maxresdefault-650x500

ProBowl
Öbe maakt slimme producten voor huisdieren. Eén van hun belangrijkste producten is de ProBowl. Deze voerbak kan worden gelinkt aan je smartphone via WIFI en een speciale app. ProBowl houdt bij hoeveel je hond eet en drinkt en geeft baasjes een alert wanneer er iets verandert in het eetgedrag. De app kan ook worden gesynchroniseerd met een account op Amazon, zodat Amazon altijd op tijd weer eten thuisbezorgd. Nooit meer out of dogfood dus. Vooral voor vergeetachtige baasjes is dat heel handig!

Inzicht in eetgedrag
De voerbak werd ontwikkeld in samenwerking met Dr. Ernie Ward, dierenarts en oprichter van de Association for Pet Obesity Prevention, die zich inzet tegen overgewicht bij honden. “ProBowl in combinatie met de app geeft dagelijks toegang tot dierenarts-advies. Net als voor mensen geldt, geldt voor honden dat hoe eerder we problemen kunnen constateren, hoe makkelijker we erger kunnen voorkomen.” Handig is ook dat de data die in de app opgeslagen worden, gedeeld kunnen worden met de dierenarts, zodat hij beter inzicht krijgt in het eetgedrag en veranderingen daarin van de hond. Op basis daarvan kan hij soms beter een diagnose stellen.

De ProBowl is er in 4 maten en kan worden gereserveerd op de website van Öbe. Vanaf het voorjaar 2017 worden de voerbakken geleverd. De allerkleinste maat is voor de katten. De grotere maten zijn voor honden tussen de 10 en 30 kilo. De kosten voor de ProBowl variëren tussen de 109 USD en 179 USD. Op dit moment kan de ProBowl alleen besteld worden met een adres in de USA.

Wij zijn in ieder geval nu al fan en we hopen dat hij snel naar Nederland komt.