“Mila kan hele gekke trucjes”

Mila's gekke trucjes

Baasjes Maxime (23) kreeg in een moeilijke tijd de kleine chihuahua Mila (7). Mila is echt haar steun en toeverlaat geworden. Aanhankelijk maar vol gekke trucjes tovert Mila altijd een lach op Maximes gezicht.

Wat was het eerste wat je dacht toen je jouw chihuahua zag?
“Aaahhh een levend bolletje wol!” Ik heb mijn chihuahua destijds van mijn ouders gekregen. Ik zat toen in een moeilijke tijd en Mila is toen echt mijn steun en toeverlaat geworden. Inmiddels woon ik samen met mijn vriend en hebben we het heel fijn met zijn drieën.

Wat zijn Mila’s positioeve eigenschappen?
Mila is erg aanhankelijk. Als er iemand binnenkomt die ze aardig vindt, dan blijft ze blaffen tot die persoon haar gaat aaien! Ze volgt je ook letterlijk overal naartoe (soms tot irritatie aan toe, haha)

Verder is ze gek op eten zoals: wortels, appels en komkommer. Dit is haar lievelingseten.  Als ze al ruikt of hoort dat ik dat pak, dan wordt ze helemaal wild! Het is dan wel oppassen met eten, want als het volgens haar te lang duurt voordat ze een stukje krijgt, pakt ze gewoon je hand vast en trekt het naar zich toe!

Mila kan ook hele gekke trucjes! Trucjes die ze gewoon uit zichzelf doet en die ik haar niet aan heb geleerd! Soms draait ze allemaal rondjes, springt ze in de lucht of ze  gaat op haar achterpoten staan.

Wat is het gekste wat Mila ooit heeft gedaan?
Chihuahua’s hebben soms last van reverse sneezing… Nou als Mila aandacht wilt of een stukje eten, gaat ze dus “nep” reverse sneezen. Wat een dondersteen! Als wij dan zeggen : “nee Mila, niet nep hoesten.” , dan houdt ze ook gelijk op en is het over. Wij horen namelijk echt het verschil tussen het echte reverse sneezing en het nabootsen ervan.

Maxime en Mila

Ga jij samen met Mila weleens naar een event?
Ik ben naar verschillende chihuahuadagen geweest met Mila. Helaas houdt ze niet van drukte, dus dit was geen succes. Ik ben onlangs nog naar een chihuahuaspeeltuin in Rotterdam geweest. Dit was ook geen succes, omdat er te veel honden waren… Alle honden renden achter elkaar aan en waren aan het spelen, maar Mila stond midden in de speeltuin stil en keek om zich heen met een blik van “wat doe ik hier?”

We houden het nu op een speeluurtje met 1 of 2 andere honden, daar wordt ze wel vrolijk van!

Heeft je chihuahua een favoriet soort voer?
Mila eet altijd Royal Canin. Dat at ze al bij de fokker. Ik heb wel gehoord dat er veel slechte stoffen in zitten, ondanks dat het merk een goede naam heeft. Mila vindt het heerlijk en laat andere brokjes altijd staan.

Verder houdt ze ook van snoepjes, maar alleen van het merk Boxby Proline! Ja, ze is een klein beetje kieskeurig… haha!

Heeft je chihuahua een favoriet speeltje?
Mila heeft sinds ze een pup was een ezel-knuffel. Ze is helemaal gek van dat beest. Hij mist al een poot en is helemaal uitgekauwd, maar de knuffel is het enige speeltje dat ze wil hebben. We hebben echt een hele doos vol inmiddels met nieuwe knuffels, maar ze kijkt daar niet naar om. Mila houdt ook van spelen met een bal, een pingpongbal. Een tennisbal is veel te groot voor haar.

Wil je ook meedoen aan deze rubriek?
Mail dan naar chihuahua@hondenbaasjes.nl o.v.v. “interview”.