“Mijn maatje, vriendinnetje en therapeut”

Cutey - therapeut

Bibiche (28) is sinds het eerste moment dat zij chihuahua Cutey (5) zag, verkocht. Elke week ging zij bij het nestje kijken tot ze haar mocht meenemen. Voor Bibiche is Cutey echt een maatje en soms zelfs een therapeut.

Stel jullie eens voor..
Wij zijn Bibiche en Cutey en wij zijn al 5 jaar bij elkaar. Mensen zien op afstand al dat wij bij elkaar horen, want onze lievelingskleur is roze en daar staan wij om bekend.

In de afgelopen 5 jaar zijn wij nog maar vier nachten van elkaar gescheiden geweest en die gingen gepaard met veel tranen en slapeloosheid.

Wat doen jullie graag samen?
Het liefst liggen we samen op de bank te knuffelen en te spelen. We maken wel wandelingen, want dat moeten hondjes nu eenmaal doen, alhoewel Cutey het daar vaak niet mee eens is. Ze is namelijk een beetje lui en daarom zitten veel wandelingen er niet in, tenzij ze na een tijdje wordt opgetild. Cutey bekijkt graag de wereld en wil altijd overal mee naartoe. Koude dagen heeft ze een hekel aan en daarom draagt ze meestal een trui of heeft ze een dekentje om. Ik neem Cutey graag met me mee en uitstapjes worden daar meestal op afgestemd.

Bibiche - Cutey

Welk moment met Cutey staat je het meeste bij?
Het meest dierbare moment is toen Cutey in mijn leven kwam. Vanaf dat ze twee weken oud was ging ik minstens één keer per week naar het nestje toe totdat ze eindelijk mee mocht. Ik was heel zenuwachtig, want ik werd voor het eerst chihuahua-mama. Een klein schatje van een paar honderd gram waar ik voor mocht zorgen. Nog elke dag ben ik dankbaar voor Cutey! Ik kan naar haar kijken en tranen in mijn ogen krijgen van het gelukkige gevoel dat ik heb omdat wij samen mogen zijn. Cutey is mijn baby, maatje, vriendinnetje en therapeut.

Wat is haar slechtste eigenschap?
Cutey en ik hebben veel meegemaakt. Leuke dingen, maar ook een moeilijke tijd. Hierdoor is ze heel beschermend geworden. Ze kan uitvallen tegen mensen, puur omdat ze mij wil beschermen. Ze is ontzettend lief, maar door deze slechte eigenschap krijgen mensen een verkeerd beeld van haar. Het beste is om Cutey te negeren dan komt ze vanzelf naar je toe, want dan vertrouwt ze je. Niet alle mensen begrijpen dit of hebben er geduld en respect voor. Erg jammer, omdat hierdoor gespannen situaties kunnen ontstaan die niet nodig zijn.

Cutey - birthday

Noem 3 positieve eigenschappen van Cutey…
Ze is een lief poppetje dat altijd wil knuffelen en kusjes geven. Op  één of andere manier weet ze wanneer je een knuffel nodig hebt. Ze heeft elke dag wel een ‘kusjes-aanval’ moment waarin ze zich door niets laat tegenhouden totdat zij vindt dat ik genoeg natte kusjes van haar heb gehad.

Cutey is een geweldige therapeut, door bij haar te zijn zorgt ze ervoor dat ik me goed voel en elke dag een doel heeft.

Ze is een fantastisch fotomodel. Een geslaagde foto met Cutey maak je door haar te laten voelen dat het moment om haar draait, geduld te hebben en vervolgens te belonen met snoepjes. Kunstjes is ze niet goed in, want daar is ze te eigenwijs voor. Verder als een pootje en liggen zijn we niet gekomen in 5 jaar.

Hoe ziet een perfecte dag met Cutey eruit?
Eerst uitslapen, Cutey komt namelijk het liefst niet uit bed voor 11 uur. Daarna, bankhangen! Samen Netflixen en chillen is onze favoriete bezigheid.

Natuurlijk moet er ook gewerkt worden op sommige dagen en als ik naar mijn werk ga, passen opa en oma (mijn ouders) op Cutey. Eenmaal daar aangekomen in de ochtend snurkt de prinses lekker verder in haar mandje tot ze zin heeft om eruit te komen. Ik voel me weleens schuldig als ik haar achter moet laten, maar iemand moet de centjes verdienen voor brokjes.

Zijn jij en Cutey actief op social media?
We zijn lekker actief op Instagram. Volg ons via @bibiche.cutey

Wil je ook meedoen aan deze rubriek?
Mail dan naar chihuahua@hondenbaasjes.nl o.v.v. “interview”.