Losloopgebieden in Nederland

Losloopgebieden

Lekker rondrennen in het park en spelen met vriendjes, daar zijn chihuahua’s dol op. In veel gemeenten wordt duidelijk aangegeven waar je chihuahua los mag lopen en waar niet. Wij hebben de leukste en populairste uitlaat- en wandelspots op een rijtje gezet.

Loonse en Drunense Duinen – Noordwest

Het populairste plekje in Noord-Brabant om te wandelen met je hond zijn de Loonse en Drunense Duinen. Met meer dan 3500 hectare is deze plek het grootste stuifzandgebied van Europa! Honden kunnen hier naar hartenlust rennen en spelen in de duinen en snuffelen langs de wandelpaden. Je kunt er gratis parkeren en na afloop gezellig bij de brasserie eten.

Erkemederstrand & Nulderdijk 

In Flevoland zijn het Erkermederstrand en Nulderdijk hele leuke plekken om je hond uit te laten. Het is een heerlijk losloopgebied met 1,5 km hondenstrand en 5 km lange dijk. Van 1 september tot 1 maart mogen honden ook op andere stranden loslopen. Lekker spetteren in het water of graven in het zand. Dat is toch fantastisch?! Helaas kun je hier niet gratis parkeren in de omgeving.

Het Rozendaalse veld

Een prachtig heidegebied in Gelderland en deel van de Veluwe-Zuid. Het gebied bestaat uit diverse bos, heide en zandvlakten. Je hond zal er zeker veel plezier beleven door de afwisseling van natuur. Een voordeel voor hondenbaasjes: het parkeren is gratis!

Sint-Pietersberg

Woon je in het zuiden van het land? Dan moet je absoluut eens naar de Sint-Pietersberg. Het losloopgebied is gelegen op het kalkplateau en is volledig afgesloten. Jij kunt lekker plaatsnemen aan een picknicktafel en je hond laten rondrennen en spelen met andere honden, zonder je zorgen te maken over dat je hond wegloopt. In de omgeving kun je gratis parkeren.

Dit zijn de populairste losloopgebieden in Nederland. Ga je er voor de eerste keer naar een losloopgebied met je hond? Misschien is het dan handig om je hond aan een uitrollijn te houden. Zo kan jouw hond wennen aan het gebied, zonder dat je hem meteen kwijt bent.