“Lizzy woog 800 gram!”

Chihuahua Lizzy

Monique is een groot liefhebber van chihuahua’s. Na een Maltezer begon het toch weer te kriebelen en besloot ze, ondanks tegenspraak van de mannen in huis, een chihuahua te nemen. Lizzy is een schatje en was echt ieniemienie toen ze bij Monique kwam wonen. Ze woog maar 800 gram!

Stel jullie eens voor…
Hallo, ik ben Monique (44), getrouwd met Patrick en moeder van twee kinderen, een dochter van 13 jaar en een zoon van 18 jaar. Ik ben afgekeurd, dus ik ben de hele dag thuis. 6 jaar geleden vond ik het tijd voor een hondje en ik heb toen gekozen voor een Maltezer.

Vier jaar later wou ik er nog een hondje bij, maar nog een Maltezer vond ik toch niet een heel goed idee. Ik ben toen stiekem gaan kijken voor een chihuahua, maar aangezien de mannen in huis er niet zo over te spreken waren liet ik het zitten. Een jaar later besloot ik toch voor een chihuahua te gaan, omdat ik echt gek ben op dit ras. Het zijn zulke lieve, gekke en leuke hondjes! Mijn Maltezer is ook lief hoor, maar mijn voorkeur ligt toch bij een chihuahua.

Lizzy en de Maltezer

Wat is de reden dat je gekozen hebt voor een chihuahua?
Ik vind ze zo schattig, lekker klein en hebben een knuffelachtig karakter. Ze kunnen daarnaast ook overal mee naartoe.

Wat doen jullie graag samen?
Lizzy en ik knuffelen elke dag, houden van wandelen en spelen. Lizzy gaat ook graag met ons mee op vakantie, zoveel gezelliger!

Hoe denken jij en Lizzy over hondenkleding?
Ik vind kleding eigenlijk niks voor honden, maar in de winter wil ik Lizzy wel eens een simpel truitje aangeven. Ze heeft het in de winter vaak erg koud.

Wat zijn jouw ervaringen met de dierenarts?
Heel goed! Wij zijn zeer tevreden met onze dierenarts.

Lizzy

Heeft Lizzy andere dierenvrienden?
Ja, onze kat…. Maar ik kan niet zeggen dat ze echt “vrienden” zijn. J

Welk moment met Lizzy staat je het meeste bij?
Het moment dat ik haar ging ophalen bij de fokker is mij het meeste bijgebleven. De fokker had haar verkeerde voeding gegeven en daardoor heeft ze een groeiachterstand opgelopen. Ze was echt heel klein toen ze bij ons kwam wonen. Lizzy woog maar 800 gram!

Wat is haar slechtste eigenschap?
Ze blijft in huis plassen en piepen. Hopelijk leert ze dat nog eens af.

Heeft Lizzy een favoriet speeltje?
Nee, ze speelt elke dag weer met een ander speeltje.

Wat is jouw gouden tip voor andere chihuahua-baasjes?
Geef je chihuahua alle liefde, je krijgt het dubbel en dwars terug!

Wil je ook meedoen aan deze rubriek?
Mail dan naar chihuahua@hondenbaasjes.nl o.v.v. “interview”.