Lima houdt graag de buurt in de gaten

Lima hond

Gerrie (62) is blij dat chihuahua Lima (9) nog steeds stoer blaft, ondanks dat zij gebeten is door een grote hond.

Stel jullie eens voor…
Ik ben getrouwd en heb een dochter, een zoon en 2 kleinkinderen. Ik woon al mijn hele leven al in Kampen en werk hier als uitleen medewerkster bij de Openbare Bibliotheek. Lima was de chihuahua van mijn dochter en kwam regelmatig bij ons logeren. Toen ze een relatie kreeg met haar huidige man en hij allergisch bleek te zijn voor honden, is Lima bij ons komen wonen. Lima is een heel stoer hondje en vergeet soms dat ze maar heel klein is. Ondanks haar kleine pootjes trippelt ze dapper mee en het liefst voorop als wij gaan wandelen.

Wat doen jullie graag samen?
Wij gaan graag samen lekker een uurtje naar het bos.

Welk moment met je chihuahua staat je het meeste bij?
Het verdrietigste moment was toen Lima door een grote hond is gebeten. Het gebeurde tijdens het uitlaten ’s avonds. Er kwam uit het donker ineens een grote hond op ons af rennen en voordat ik iets kon doen sprong de hond op Lima en beet haar in haar rug. Ze liep een behoorlijke wond op. Het gekrijs van Lima zal me altijd bijblijven. Uiteindelijk is het allemaal weer goed gekomen, na heel veel aantal bezoekjes aan de dierenarts.

Lima-gebeten-grote-hond

Wat is haar slechtste eigenschap?
Lima ligt graag in de vensterbank om de buurt in de gaten te houden en blaft dan tegen elke vogel, hond of kat die langs loopt. Best schrikken als je rustig in je stoel zit en ze ineens begint te blaffen.

Heeft Lima een favoriet speeltje?
Lima speelt en rent graag achter haar mini tennisballetje aan. Als ik eten aan het koken ben, dan brengt ze steeds het balletje naar me toe.

Wil je ook meedoen aan deze rubriek?
Mail dan naar chihuahua@hondenbaasjes.nl o.v.v. “interview”.