Leuke activiteiten met je hond

Leuke activiteiten voor chihuahua's

Een hond moet je uitdagen en de wereld laten ontdekken. Iedere dag dezelfde wandeling om zijn behoefte te doen of een frisse neus te halen, kan verveling in de hand werken. Leuke dingen ondernemen zorgt voor een betere relatie met je hond en voorkomt verveling.

Apporteren
Misschien wel de meest bekendste activiteit voor honden is apporteren. Een balspelletje waarbij jij een bal gooit zodat de hond de bal weer kan halen. Dit is over het algemeen niet een bijzondere uitdaging. Toch kun je apporteren best uitdagend maken door voor iets anders dan een bal te kiezen. Denk aan een flesje of een schoen. Geef je hond het commando “wacht” en leg het flesje op een andere plek in de kamer of tuin en ga terug naar je hond. Ga naast je hond staan en wijs in de richting van het flesje en zeg “flesje”. Als je hond het flesje haalt kun je hem belonen waarna hij enthousiast opnieuw het flesje zal willen zoeken.

Hersenwerk
Een nieuwe manier om je hond uit te dagen is hersenwerk. Hersenwerk is te vergelijken met denksport of braintraining voor mensen. Deze activiteit helpt jonge honden bij het ontdekken van zijn omgeving en ouderen honden om fit te blijven. Hoe werkt hersenwerk? Bij hersenwerk laat je jouw hond zoeken naar iets lekkers of leuks dat verstopt ligt tussen diverse soorten materialen. Door te snuffelen en deze materialen weg te schuiven kan je hond zijn traktatie vinden.

Speelse wandeling
Ongemerkt kijken we tijdens een wandeling meer op onze smartphone dan dat we op de hond letten. Oftewel er is weinig aandacht voor onze hond. Probeer om je smartphone wat vaker in je  broekzak te houden. Neem de omgeving in je op en kijk of er een tak ligt waarmee je jouw hond actief kan laten apporteren tijdens de wandeling. Zo heb jij een momentje om te ontspannen en verveelt je hond zicht niet zo snel.

Verstoppertje
Tijdens een wandeling kun je ook kiezen voor het spelletje verstoppertje. Ga eens achter een boom staan om de aandacht van je hond vast te houden. Ga je met meer mensen wandelen dan kun je één van deze mensen op een bepaald punt achterlaten. Geef je hond even later de opdracht “zoek” en laat hem de persoon zoeken. Beloon je hond als hij de persoon heeft gevonden.

Welke activiteit(en) onderneem jij met je hond?