Kriebel je hond eens achter zijn oren

kriebel achter de oren

Iedere hond is anders, zowel qua uiterlijk als qua innerlijk. Maar als er één ding is dat ze allemaal heerlijk vinden, is het wel gekriebel achter hun oren. Waarom eigenlijk?

De beste plek

De oren van een hond zijn extra gevoelig voor aanrakingen, omdat ze net als een hondenbuik veel zenuwen bevatten. Het kriebelen achter de oren is daarnaast ook een seksueel gebaar: honden maken elkaar het hof door aan elkaars oren te knabbelen en te likken.

Hypnotiserend

Je hond dommelt vaak in door al die verwennerij, maar het kriebelen achter de oren gaat veel verder dan alleen een relaxatiegevoel. Het zorgt ook voor een impuls naar de hypothalamus en de hypofyse, die op hun beurt een speciaal stofje uitscheiden. Deze stof zorgt ervoor dat je hond in extase raakt en als het ware gehypnotiseerd wordt.

Acupunctuur

Bij acupunctuur voor honden spelen de oren ook een belangrijke rol. De Chinese geneeswijze is van mening dat de oren in verbinding staan met organen, waardoor honden via dit lichaamsdeel naar interne genezingen kunnen streven. Lees ook eens ons artikel “Acupunctuur voor honden”.

Kriebel jij je hond wel eens achter zijn oren?