Kinderen lezen voor aan asielhondjes

Voorlezen asielhondjes

Zo schattig, dat is het Shelter Buddies Reading Program van The Humane Society in Missouri zeker. Het programma laat kinderen die moeite hebben met lezen, verhalen voorlezen aan asielhonden.

De honden die verblijven in The Humane Society asiel, zijn door traumatisch ervaringen erg angstig en afstandelijk naar mensen. Om de honden opnieuw te laten wennen aan menselijk contact en het vertrouwen te herstellen, bedacht de organisatie een heel mooi initiatief.

Voorlezen
Zij vroegen kinderen tussen de 6 en 15 jaar of zij vrijwillig de honden verhalen willen voorlezen. Alle kinderen hebben problemen met lezen of vinden het moeilijk om te lezen voor een publiek. De kinderen komen met hun lievelingsboek naar het asiel waar zij bij de kennels van de hondjes hardop hun verhaal voorlezen. Kinderstemmen hebben een kalmerend effect op de honden en zorgen zo voor dat de honden rustig worden.

Volgens JoEllyn Klepacki van The Humane Society is het de bedoeling dat  de honden – die zich achterin hun kennels verstoppen – aan het eind van het verhaal voorin hun kennel bij de kinderen zijn gaan liggen. Het asiel zegt dat honden die voorin hun kennel liggen eerder geadopteerd worden. Is het de kinderen gelukt om de hond voor in de kennel te krijgen met het vertellen van een verhaal, dan mogen zij de honden een snoepje geven.