Kattenbezitters zijn single – hondenbezitters zijn populair!

Hondenbezitters zijn populair

Volgens een nieuw onderzoek van Facebook zijn kattenbezitters vaker single dan mensen met honden en hebben hondenbezitters meer vrienden!

Ter ere van de Internationale Dag van de Kat hebben onderzoekers van Facebook het gedrag van honden- en kastenliefhebbers onderzocht. Ze onderzochten o.a. wat de kenmerken van deze mensen zijn, of er verschillen bestaan in de keuze voor televisieprogramma’s en of honden- of juiste kastenliefhebbers meer vrienden hebben. De onderzoekers van Facebook hebben 160.000 profielen onderzocht en wat bleek: 30% van de mensen die kattenplaatjes en -video’s deelden waren single tegenover 24% van de mensen die hondenplaatjes en –video’s deelden.

Hondenbezitters zijn net als hun harige metgezellen meer extravert. Facebookgebruikers die van honden houden hebben gemiddeld 26 vrienden meer dan kastenliefhebbers. Uit het onderzoek bleek dat de persoonlijke kenmerken van de eigenaren van honden en katten lijken op de persoonlijkheden van de huisdieren. Zo zijn kattenbezitters eerder geneigd om zich uit te drukken in een status update over het feit dat ze moe, geïrriteerd of emotioneel zijn, terwijl hondenliefhebbers met 25% meer “opgewonden” status updates plaatsen.

Kattenbezitters mogen dan minder vrienden hebben, hun vriendschappen zijn wel van hogere kwaliteit. Verder wonen kattenbezitters vaker in de stad dan hondenbezitters.

Kijk- en leesgedrag
In het onderzoek werd ook gekeken of er een verband bestaat tussen het kijk- en leesgedrag en de voorkeur voor een hond of kat. Ook hier zagen de onderzoekers verschil. Zo zijn kattenbezitters vaker fan van sci-fi en fantasy boeken terwijl de hondenbezitters liever een romantische film kijken of een liefdesverhaal lezen.

Fb-movies-600x581

Bron: Facebook

Facebook statistiek boeken

Bron: Facebook

Verschillen zijn er dus wel degelijk, maar er is ook nog goed nieuws. De twee doelgroepen hebben ook iets gemeen:  ze houden allebei van dieren én kijken graag naar Seinfield!

Kan jij je vinden in het onderzoek van Facebook? Deel jouw mening met ons op Facebook!