“James en Harvey, twee eigenwijze chihuahua’s”

header-james-harvey

Jill Waas (42) heeft twee chihuahua’s James (3) en Harvey (1). James is vernoemd naar James Bond, omdat het als pup net leek of hij een tuxedo droeg. Harvey werd vernoemd naar Harvey Specter uit de serie Suits.

Stel jullie eens voor…
Wij zijn Jill, freelance journalist en scriptschrijver, en James & Harvey, twee eigenwijze chihuahua’s die niet als schoothondjes worden opgevoed, maar wel heel graag op schoot zitten. Harvey is de stoerste, dat is eigenlijk een bouvier in een chihuahua-lijfje, hij duikt het liefst op elke hond af om hem te groeten. James is wat banger, omdat hij vroeger is aangevallen door een herder in het bos. Ze rennen in de zomer graag buiten en als het koud is kruipen ze het liefst onder de deken, het kan dan niet warm genoeg zijn. Draagtassen hebben we ook niet, het zijn honden, geen baby’s, alleen in de stad wil Harvey wel eens opgetild worden als het te druk is met alle voeten –
hij is zo klein.

jill-en-james

Wat is hun slechtste eigenschap?
Eigenlijk hebben ze geen slechte eigenschappen, het zijn zulke lieve, trouwe beestjes. We komen best veel mensen tegen in de stad met chihuahua’s die vals zijn of alleen maar keffen, maar deze twee hebben nog nooit lelijk tegen andere mensen gedaan, het is echt een en al goedheid. Alleen naar de postbode willen ze wel eens flink blaffen, maar daar zijn het ook waakhonden voor. Slechtste eigenschap? Nou ja, ze bedelen misschien een beetje te veel, maar dat is mijn eigen schuld, want ik geef ze altijd wat.

harvey

Hebben zij een favoriet speeltje?
Beer is wel favoriet, hij komt uit James zijn nest, maar sinds Harvey ‘m heeft ingepikt, kijkt James er niet meer naar om. Harvey wel, die kan achter Beer aan blijven rennen als je ‘m voor hem weggooit. En in plaats van ‘m terug te brengen, vindt hij het leuker dat je Beer komt halen, dan draait hij het spelletje om en rent weg. Verder spelen ze het liefst met elkaar, ze vinden het leuk om te stoeien en dat gaat er soms fel aan toe. Het zijn toch twee mannetjes, dus ze moeten ook een beetje uitvechten wie de baas in de roedel is.

Wat is het gekste dat jouw chihuahua ooit heeft gedaan?
Harvey is een beetje jaloers, dus als manlief thuiskomt en mij een kus geeft of als we op de bank zitten en hij me zoent, begint Harvey te keffen en duikt ertussenin om zelf kusjes te geven.

Hoe denken jij en je chihuahua’s over hondenkleding?
Wij vinden dat kleding voor mensen is, niet voor honden, en gebruiken onze chihuahua’s dus niet als aankleedpoppen. Wel hebben ze een truitje/dekje voor als het echt heel koud is, omdat ze zo dicht met hun buikjes bij de grond zitten. James heeft een coole coltrui die hij stiekem heerlijk vindt, dus waarschijnlijk zou hij best wat vaker aangekleed willen worden. Maar dat doe ik niet, ik ben Paris Hilton niet.

james

Heeft je chihuahua andere dierenvrienden?
Ja Dali, de tekkel uit de buurt, is een grote vriend, al is Harvey doller op hem dan James, en vindt Dali James juist weer leuker – een grappige driehoeksverhouding dus. En er lopen nog wat grotere honden in de buurt rond die Harvey altijd blij begroet. Vreemde honden in hun eigen huis vinden ze niet leuk, dat is te bedreigend. Harvey is ook dol op katten, vooral op Milo, de kitten van mijn nichtje. Maar zo klein als Milo is, hij is wel de baas over Harvey.

Zijn jij en je hondjes actief op social media?
Jazeker, we zijn ooit voor de grap een Instagram-account begonnen: james_and_harvey en ze hebben inmiddels meer dan 15.000 volgers. Manlief beheert het account heel trouw, en ik maak meestal de foto’s als ik thuis aan het werk ben. Het zijn twee fotogenieke hondjes, dus het levert vaak leuke plaatjes op.

Wil je ook meedoen aan deze rubriek?
Mail dan naar chihuahua@hondenbaasjes.nl o.v.v. “interview”.