Hondenweetjes

Hondenweetjes

Ook al ben je nog zo’n chihuahualiefhebber, je weet nooit álles van honden. Jij denkt van wel? Lees dan de volgende vijf hondenweetjes maar eens door…

Kleinste hond ooit
Het klinkt heel onwerkelijk, maar de kleinste hond ooit woog slechts 113 gram! Nee, niet bij de geboorte, de Maltees woog zoveel toen hij volgroeid was.

Bijzondere hond
Er bestaat een hond die niet kan blaffen. Het gaat om de Basenji, een bijzondere Afrikaanse wolfshond. Toch kan hij geluid maken als de beste. Hij kan grommen, janken, huilen, en ook keihard krijsen. Maar het leukste is het als hij jodelt, dan is hij namelijk erg blij om je te zien.

Aan de telefoon
Veel hondenbaasjes hebben wel eens met hun hond door de telefoon gepraat of een berichtje op de voicemail voor hem achtergelaten. Herkenbaar?

Gevaarlijk voedsel
Houd je chocola uit de buurt van je hond? Heel goed. Dit is alleen niet het enige voedsel dat slecht is voor je geliefde hond. Druiven, rozijnen, chocolade, macadamianoten, gekookte uien en cafeïne kan jouw trouwe viervoeter beter niet eten, want dit kan nierfalen veroorzaken. Appel- en peerzaden kunnen zelfs dodelijk zijn voor je hond, doordat ze kleine sporen van arseen bevatten. Wil jij weten welke producten nog meer gevaarlijk zijn voor je hond? Check ons artikel “Gevaarlijke voeding”.

Op vakantie
Meer dan de helft van de hondenbaasjes schrijft de naam van hun hond op vakantiekaarten. Hét bewijs dat de hond een echt familiedier is en een heel belangrijk onderdeel is van het gezin.