Hondenverzekering? Let goed op deze punten!

Poot

Een hondenverzekering afsluiten, moet je dat nou wel of niet doen? Je hond is je kindje, maar net als jij kan hij ziek worden of een ongeluk krijgen. Is het slim om een hondenverzekering af te sluiten voor zijn gezondheid of is dat niet nodig?

Over het algemeen geldt dat je een spaarpotje nodig hebt, voor eventuele medische behandelingen. Heb je geen ruimte voor een spaarpotje? Dan kan het verstandig zijn om een hondenverzekering af te sluiten. Let in dat geval wel op onderstaande punten om een weloverwogen keuze te maken.

Kleine lettertjes

Veel verzekeraars hanteren een maximum uit te keren bedrag per verzekeringsjaar (meestal is dit 2.000,- tot 5.000,- euro). Hier komt nog een vaste eigen bijdrage bij van gemiddeld 20%. Ook met een hondenverzekering loop je dus het risico voor extra kosten te komen staan. Bekijk dus goed de kleine lettertjes voordat je een verzekering afsluit!

Hoge premie

Als je je hond 10 jaar lang verzekert ben je zo 2.000,- euro kwijt aan premie. Voor honden op leeftijd kan de premie zelfs flink hoger uitvallen. Dit hoogte is afhankelijk van leeftijd, ras en gewicht. Als alternatief kun je er ook voor kiezen om zelf maandelijks een bedrag opzij te zetten. 

Niet alle kosten gedekt

Welke kosten gedekt worden, dat verschilt per verzekeraar. Bekijk dus goed wat wel of niet binnen de hondenverzekering valt en wat jij belangrijk vindt. Soms kun je nog een aanvullende verzekering nemen om bepaalde kosten toch te dekken. Zaken als fysiotherapie, preventieve zorg (inentingen), zorg in het buitenland, gebitsbehandelingen, behandeling van kanker en crematie worden niet altijd vergoed.

Daarnaast is het belangrijk om stil te staan bij rasgerelateerde aandoeningen of erfelijke afwijkingen. In de voorwaarden staat vaak vermeld dat deze niet gedekt zijn. Ook bepaalde rassen kunnen uitgesloten worden door een verzekeraar. Zo sluit bijvoorbeeld HEMA Dierenverzekeringen de Franse bulldog uit van hun verzekering. Niet handig als jij je frenchie wil verzekeren!