Hondenspelletjes binnenshuis

Hondenspelletjes binnenshuis

Chihuahua houden van buitenspelen, maar als er in de lente een flinke regenbui valt, heb jij vaak weinig zin om naar buiten te gaan. Voor deze momenten zijn hondenspelletjes die je binnenshuis kunt doen een goed alternatief. 

Aan de meeste indoor hondenspelletjes komen snacks te pas, dus houd er voldoende bij de hand. Wil je jouw hond deze extra calorieën besparen? Kies dan voor speeltjes met een geluidje.

Fetch-spelletjes

Rent jouw hond buiten graag achter een bal aan? Deze leuke fetch-activiteit kun je ook binnenshuis doen. Kies een kamer die groot en overzichtelijk is, zodat je hond niet tegen allerlei obstakels aanbotst. In plaats van een balletje ver weg gooien, kun je jouw hond de bal laten vangen met zijn mond en bij jou laten terugbrengen. Voor sommige honden is dit heel makkelijk, maar voor andere honden onmogelijk. Probeer rustig aan wat jouw hond kan. Beloon je hond als hij het balletje vangt en weer terugbrengt, hierdoor raakt hij minder snel verveeld.

Heb je zelf geen tijd om fetch te spelen? Dan is er altijd nog dit handige Fetch ’N Treat apparaat!

Het bekertjesspel

De meeste honden zijn dol op het bekerspelletje. Zet meerdere plastic bekertjes op zijn kop op de grond. Verstop onder één van de bekertjes een lekkere snack. Door te snuffelen kan je hond zijn snack onder de beker vinden en zijn traktatie krijgen.

Om het iets moeilijker te maken, kun je de bekers verwisselen om zo de aandacht van je hond te krijgen. Als hij aangeeft onder welk bekertje de traktatie zit, geef je hem zijn prijs!

Verstoppertje

Onder de bank, een stoel, een tafel of achter de deur. Verstop de maaltijd of snack van je hond eens op een andere plek. Laat je hond een rondje lopen door het huis, op zoek naar zijn snack of maaltijd. Op deze manier moet hij zijn hersenen gebruiken en blijft hij actief. Verstop de snack de eerste keren op dezelfde plek. Vindt je hond zonder moeite zijn traktatie, dan kun je daarna voor een andere verstopplek gaan.