Een hondenbench: ja of nee?

hondenbench

Een hondenbench in huis? Als je hondenbaasjes naar hun mening over een hondenbench vraagt, krijg je iedere keer een ander antwoord. Wij helpen je graag bij het maken van de beste keuze.

De meningen over het aanschaffen van een hondenbench zijn nogal verdeeld. Veelgehoorde reacties zijn:  “Nee, dat is een groot obstakel in huis” of “Ik wil mijn hond niet opsluiten.” Maar er zijn ook positieve reacties: “Een bench is superhandig! Zo leert mijn hond om af en toe alleen te zijn.”

Hoe wij over een hondenbench denken? Het is belangrijk om je vooroordeel over een hondenbench opzij te zetten. Je sluit je hond niet op in een bench, maar geeft hem juist een veilige en rustige plek in huis. Dat een puppy de eerste dagen in een bench jankt, komt doordat hij zijn moeder mist en zich alleen voelt. Niet doordat hij in een bench zit.  Als je hem daar tenminste op een rustige manier aan laat wennen.

Wennen aan een bench
Laat het deurtje van de bench overdag openstaan. Zet er een bakje water en wat brokjes in, zodat jouw hond merkt dat het een leuke plek is. Om jouw puppy te laten wennen aan de bench, kun je hem er meermaals per dag even in zetten. Speel van tevoren met je puppy, zodat hij een beetje moe wordt en vervolgens rustig kan slapen in zijn bench.

Veilige en rustige plek
Puppy’s slapen veel en hebben rust nodig om te groeien. Geef je hond die rust door hem geregeld naar zijn bench te brengen. Ja, ook als jij even de was gaat ophangen of naar het toilet gaat. Er is namelijk veel te ontdekken in huis en niet alles is even veilig. Een kabel of een snoer is zo doorgebeten, dus als jij even niet in de kamer bent is je hond veiliger in zijn bench.

Een hondenbench is geen verplichting, maar heeft zoals je hebt kunnen lezen veel voordelen. Deel jouw mening over een hondenbench onder ons Facebookbericht.