De hond is het best verzekerde huisdier

header-verzekering-chihuahua

Hondenbaasjes vrezen eerder voor hoge ziekte kosten bij hun viervoeter dan katteneigenaren. Uit onderzoek van Proteq Dier & Zorg blijkt dat de hond het best verzekerde huisdier is!

Nederland telt 1,5 miljoen honden en zelfs 2,5 miljoen katten. Toch is driekwart van het aantal afgesloten ziektekostenverzekeringen voor huisdieren bestemd voor een hond.

Medische kosten voor de hond zijn hoger
Volgens Proteq Dier & Zorg zijn de dierenartskosten van een hond gemiddeld hoger dan die van een kat. Logisch, want honden zijn groter en zwaarder en hebben dus ook meer medicijnen nodig. Toch zijn de verschillen niet zo groot. Het behandelen van een gebroken poot kost bij een hond €700, terwijl je voor dezelfde behandeling bij een kat rond de €600 betaald. Naast de hoogte van de kosten overkomt honden ook vaker iets waardoor je vaker naar de dierenarts moet. Dit zorgt er weer voor dat het verzekeren van honden gemiddeld ook duurder is.

Aan een benodigde CT scan, MRI of bestralingen voor een zieke hond hangt een flink prijskaartje! Ook bij een operatie met moderne narcosemiddelen en de bijbehorende nazorg kunnen de kosten behoorlijk oplopen. Rekeningen van 1000 euro of meer zijn dan ook geen uitzondering. Helaas komt het daarom nog te vaak voor dat mensen hun hond moeten laten inslapen, omdat zij de behandeling of operatie niet kunnen betalen. Een dierenverzekering is dan ook een prima oplossing om die zorgen over hoge kosten of het inslapen weg te nemen.

Bekende verzekeraars
De meest bekende huisdier verzekeraars zijn:
• Proteq Dier & Zorg
• Petplan
• Ohra
• Hema
• Inshared

Best verzekerde hondenrassen
De top 10 van de meest verzekerde hondenrassen in 2016:
1. Labrador Retriever
2. Golden Retriever
3. Duitse Herdershond
4. Berner Sennenhond
5. Chihuahua
6. Staffordshire Bull Terrier
7. Franse Bulldog
8. Boxer
9. Dashond, ruwhaar
10. Border Collie