Hoe maak je jouw huis puppy-proof?

puppy-proof-header

Als jij op het punt staat om een kleine puppy in huis te nemen dan ben je natuurlijk super excited! Maar met een puppy is het van belang dat jouw huis veilig is. Daarom hebben wij  voor jou een aantal tips om je huis puppy-proof te maken.

Bekijk je huis eens op puppy-hoogte
Als je op je handen en knieën door je huis gaat kun je op puppy-hoogte zien waar hij allemaal toegang tot heeft. Kijk eens om je heen. Op deze manier kun je zien waar je chihuahua op kan kauwen en waar hij op de meubels kan springen. Hoe zit het met de toegang tot elektrische snoeren? Als jij erbij kunt op handen en voeten dan betekent het dat je chihuahua er ook bij kan. Tip: pak het op en zorg ervoor dat het niet meer binnen het bereik van je puppy ligt.

Stopcontacten afschermen
Zelfs iets als gewone stopcontacten kunnen een spannend en verleidelijk item zijn om te onderzoeken voor je puppy. Om hem te beschermen tegen elektrische schokken is het verstandig om ongebruikte stopcontacten af te dekken. Zorg er ook voor dat er geen versleten elektrische snoeren of kleine apparaten in het bereik van je puppy liggen.

Houd giftige stoffen buiten bereik
Net als bij een kind is de beste tip: “Houd giftige stoffen en reinigingsmiddelen op veilige hoogte in een afgesloten kast.” Een pup is nieuwsgierig en zal dan ook proberen om deze items te onderzoeken.

Maak een kleine puppy-veilige omgeving
Voor jouw rust en voor het welzijn van jouw puppy is het handig om een puppy-proof omgeving te hebben in huis. Een plek waar je je puppy zonder potentiële gevaren rond kan laten lopen. Sluit de deuren naar kamers die niet toegankelijk hoeven te zijn, gebruik trappenhekjes bij de trappen en sluit eventueel ramen die zich op puppy-hoogte bevinden. Zo kan jij met een gerust hart je puppy even alleen laten.

Giftige planten in en om het huis
Als je een hond in huis neemt, moet je altijd oppassen met planten die giftig zijn voor honden. De volgende populaire planten zijn giftig voor honden

• Aloë Vera,
• Chrysanten,
• Rhododendrons,
• Adem van de Baby,
• Begonia,
• Anjers,
• Narcissen

Er zijn natuurlijk nog meer planten die giftig zijn voor honden. Als je niet zonder die planten kunt leven, zorg er dan voor dat ze op een niveau staan waar je puppy er niet bij kan.

Zet je vuilnisbak op een veilige plek
Het ruikt voor jou misschien totaal niet aantrekkelijk, maar voor jouw puppy ruikt het als een all-you-can-eat buffet! De vuilnisbak. Als je puppy gemotiveerd is, kan hij op eigen kracht een vuilnisbak omver krijgen. Dat betekent voor jou een enorme puinhoop en voor je puppy het risico dat hij ziek kan worden van het afval-voedsel. Houd afval daarom in een kast of in de garage met kindveilige vergrendeling.