Hoe blijft je hond zo lang mogelijk gezond?

Gezond

Je hond is waarschijnlijk je allerbeste maatje! Je wil hem een zo fijn mogelijk leven geven en zorgen dat hij lang vitaal blijft. In dit artikel delen we 8 tips om je chihuahua zo lang mogelijk gezond te houden.

Hoe houd je je chihuahua zo lang mogelijk gezond?

Tip 1: Niet te veel eten

Uit onderzoek is gebleken dat honden die 25% minder eten dan hun soortgenoten tot 2 jaar langer leefden. Beloon je hond dus niet altijd met eten, maar met aandacht of een speeltje.

Tip 2: Gezonde voeding

Wat voor mensen geldt, geldt ook voor honden. Goedkope voeding is vaak minder gezond en minder voedzaam. Bespaar dus niet op hondenvoer. Let goed op ingrediënten van het voer. Zijn deze kwalitatief en voedzaam? Ook moet het voer passen bij de grootte en leeftijd van je hond.

Tip 3: Voldoende beweging

Beweging is goed voor je furry friend en voor jou! Het houdt jullie fit en stimuleert lichaam en geest. Een lange wandeling is altijd goed, maar zwemmen is helemaal gezond voor je hond.

Tip 4: Schoon gebit

Een gezond gebit is belangrijk voor de algehele gezondheid van je chihuahua. Een slecht gebit kan lijden tot hartkwalen, nierziektes of andere problemen. Wist je dat je de tanden van je hond af en toe moet poetsen? Ook kauwen op een vers bot zal zijn gebit schoonhouden.

Tip 5: Nieuwe snufjes

Er zijn tegenwoordig ook voor honden allerlei Fitbit-achtige apparaatjes beschikbaar. Hiermee kun je o.a. de beweging, het gewicht en de stoelgang van je chihuahua in de gaten houden. Je ziet de resultaten direct op je telefoon of tablet.

Tip 6: Pas op met eigen eten

Het is best verleidelijk om je furry friend af en toe mee te laten genieten van je eigen lekkernijen. Dit lijkt onschuldig, maar toch kan sommige menselijke voeding slecht zijn voor honden. Geef je hond nooit chocolade, druiven, gedroogd fruit, ui, avocado en alles wat veel suiker of zout bevat. Bekijk deze recepten die wel geschikt zijn voor je hond!

Tip 7: Regelmatige check

Je denkt er misschien niet snel aan om naar de dierenarts te gaan als er niet iets dringends is. Toch kan een check-up op z’n tijd geen kwaad. Voorkomen is natuurlijk beter dan genezen. Plan dus af en toe een controle-afspraak in.

Tip 8: Veel liefde

En niet onbelangrijk: geef je hond net zoveel liefde als hij jou geeft. Honden leven langer in een liefdevolle omgeving. Zorg dat je iedere dag voldoende tijd en aandacht besteedt aan wandelen, spelen en knuffelen.