Help! Hoe train ik mijn chihuahua puppy?

Chihuahua trainen

Chihuahua’s zijn natuurlijk super schattig en erg leuk. Het is het perfecte hondenras voor jong en oud, voor mensen met een klein appartementje of een grote woning. Het vergt echter wel wat tijd en moeite om een chihuahua goed op te voeden. Chihuahua’s zijn enorm slim, maar ook enorm koppig en gevoelig voor de effecten van een slechte opvoeding. De volgende tips kunnen je helpen om jouw chihuahua op te voeden tot de liefste hond ooit!

Speciale trainingsriem

Het belangrijkste om rekening mee te houden is het formaat van je chihuahua. Chihuahua’s zijn kleine honden en hierdoor kan bijvoorbeeld een trainingsriem een pijnlijk item zijn. Kies daarom eens voor een harnas. Trek je aan de lijn dan doe je jouw chihuahua met een harnas geen pijn.

Wij selecteerden twee hondentuigjes die direct te bestellen zijn op Bol.com:

Niet vasthouden

Bij de opvoeding en training van je chihuahua is het is enorm verleidelijk om je chihuahua op te pakken, maar dit leidt niet altijd tot het gewenste gedrag. Het vasthouden van een puppy is een vorm van aandacht, waardoor je de puppy beloont als je hem vasthoudt en knuffelt. Geef de pup alleen aandacht als hij het verdiend heeft, zo bevorder je goed gedrag en de zelfstandigheid van je hond.

Zorg voor uitdaging

Chihuahua’s zijn slimme dieren. Daarom is het belangrijk dat de training leuk en uitdagend blijft. Begin met simpele commando’s en maak het steeds wat lastiger. Blijf altijd de positieve dingen belonen, terwijl je slechte dingen negeert. Wordt bij ongewenst gedrag niet boos of zichtbaar gefrustreerd, want dan zullen ze je blijven uitdagen.

Puppycursus

Twijfel je nog om samen met je chihuahua een puppycursus te volgen? Probeer het eens! Tijdens de puppytraining leert je chihuahua de basiscommando’s, maar ook de omgang met andere honden is van belang bij de opvoeding.

Wees bij de opvoeding consistent en beloon goed gedrag met aandacht, trainingssnoepjes en spelletjes. Zo heb jij binnen de kortste keren een gehoorzame chihuahua!