Help! Een wespensteek!

wesp

Over het algemeen vinden we het heerlijk in de zomer! Maar de warme weer brengt ook nadelen met zich mee: wespen bijvoorbeeld. Honden willen in een speelse bui nog wel eens achter wespen aan gaan en dat kan een vervelende wespensteek tot gevolg hebben. Wat kun je dan het beste doen?

Als je hond wordt gestoken door een wesp dan is dat vervelend, maar meestal niet ernstig. Je hond krijgt een jeukend bultje dat vanzelf weer weggaat. Misschien is je hond ook een beetje geschrokken. Probeer hem dan te kalmeren. Controleer daarna of de angel achter is gebleven en verwijder deze. Eventueel kun je wat ijs op de plek leggen om een zwelling te voorkomen.

Is de schrik te groot en kun je je hond niet rustig benaderen? Dan is het verstandig om naar de dierenarts te gaan voor een deskundige controle. Het kan zijn dat je hond op een lastig bereikbare plek gestoken is. De dierenarts kan de plek dan behandelen.

Ook bij een allergische reactie moet je snel een bezoek brengen aan de dierenarts. Je hond kan namelijk in shock raken of in ademnood komen. Het komt gelukkig niet vaak voor, maar een allergie kan nare gevolgen hebben. Neem in dat geval dus snel contact op met je dierenarts.