Help! Mijn chihuahua is nog steeds niet zindelijk.

Zindelijk

Een chihuahua kan erg koppig zijn. Het opvoeden en zindelijk maken van je chihuahua kan dan een flinke uitdaging zijn. Chihuahua’s leren zindelijk worden door heel veel te oefenen. Als hondenbaasje is geduld geen overbodige luxe. We hebben een aantal handige tips om jouw chihuahua zindelijk te maken.

Een puppy heeft nog weinig controle over zijn blaas. De spieren moeten nog worden getraind. Hoe jonger je hondje is, hoe vaker je met hem naar buiten moet. In het begin wel ieder uur! Naarmate je puppy ouder wordt, zal je merken dat hij steeds langer zijn behoeften op kan houden. Maar soms duurt dat langer dan je zou verwachten. Wat kun je doen als opgroeiende chihuahua maar niet zindelijk wordt?

Te grote bench

Gebruik je een grote bench voor je chihuahua? Probeer dan eens een maatje kleiner. Als een bench te groot is voor je chihuahua, dan zal hij in het ene hoekje zijn behoefte doen en in het andere hoekje slapen.

Maak het plekje waar hij zijn behoefte heeft gedaan heel goed schoon! Hij mag niets meer kunnen ruiken van zijn eigen behoefte, want dat moedigt hem aan om het weer te doen. Maak niet schoon met ammoniak. Dit stofje zit namelijk ook in de urine van je chihuahua en moedigt hem daardoor ook nog steeds aan. Probeer bijvoorbeeld speciale schoonmaakmiddelen op natuurlijk basis, zoals Capturine Pets.

Waterbakje

Leeg de waterbak twee uur voor je gaat slapen. Dan is de kans dat je chihuahua wakker wordt omdat hij moet plassen kleiner. Als het heel warm is, dan kun je iets langer het water laten staan voor hij naar bed gaat.

Wandeling

Ga niet meteen naar huis als je chihuahua zijn behoefte heeft gedaan. Hierdoor kan je hem leren dat hij juist zijn plas moet proberen op te houden om zo lang mogelijk buiten te kunnen lopen. Beloon je chihuahua met wat lieve woorden of wat speeltijd als hij zijn behoefte heeft gedaan tijdens de wandeling.

Tot slot, let goed op het gedrag van je chihuahua. Soms zijn de tekenen waarmee hij aangeeft dat hij naar buiten moet, heel subtiel! Bij twijfel, altijd meteen gaan. En beloon hem iedere keer als hij zijn behoefte buiten heeft gedaan!!