Gehandicapte Tilla wint internationale prijs!

Gehandicapte Tilla

Tilla, een schattige chihuahua uit België is met recht een bijzonder verhaal te noemen. De chihuahua is geboren op een broodfokkerij en neurologische en orthopedische problemen waardoor ze niet zelf kan lopen. Haar bijzondere verhaal ging de wereld over toen baasje Nathalie een foto van Tilla deelde voor de fotowedstrijd van Walkin’ Pets fonds. Tilla werd door de wedstrijd één van de 13 winnaars die op de derde editie van de Walkin’ Pets kalender komt te staan…

Hoe is Tilla bij jou gekomen?
Ik heb Tilla gekregen toen ze 6 maanden oud was. Ze is geboren in een broodfokkerij in Slovakije en naar België gebracht door een beruchte broodfokker. Iemand had haar gekocht en als cadeau aan mij gegeven. Een giftig cadeau achteraf gezien, maar ik neem die mensen die haar gekocht hebben niks kwalijk. Ik heb de broodfokker wel aangeklaagd en ik heb die rechtszaak gewonnen. Intussen is hij failliet.

Welke aandoening heeft Tilla?
Tilla is geboren met neurologische en orthopedische problemen. Haar achterpoten groeide scheef en gedraaid, hierdoor is ze blijvend gehandicapt. Inmiddels staat de teller op 4 operaties, terwijl ze nog maar 4 jaar oud is! Zonder rolstoel is ze Bambi op het ijs. Tilla heeft dan geen stabiliteit.

tilla_nathalie

Waarom ben je mee gaan doen aan een Amerikaanse wedstrijd?
Vorig jaar ben ik tijdens mijn zoektocht naar hulpmiddel voor haar uitgekomen bij handicappedpets.com, een Amerikaanse website die hulpmiddelen aanbiedt voor gehandicapte dieren. Er sprong toen een chat venstertje open met de mededeling “chat with us”, omdat ik wel wat raad kon gebruiken ben ik begonnen met chatten. De vrouw aan de andere kant was zo onder de indruk van Tilla en haar verhaal dat ze mij een e-mailadres gaf en vroeg om die persoon het verhaal van Tilla te mailen. Na een paar keer heen en weer krijg ik het nieuws dat ze haar een rolstoeltje cadeau deden. Ze hadden voor dit soort verhalen een speciaal fonds.

Haar rolstoeltje is van het merk walkin wheels. Walkin’ Pets is een fonds dat elk jaar opnieuw een kalender uitbrengt met dieren die Walkin’ Wheels hebben. 238 honden van over heel de wereld streden mee tijdens een fotowedstrijd op Facebook. Tilla is 9de geworden! Ze krijgt daarom een mooi plekje in de kalender. De opbrengst van de kalender gaat naar het fonds die hopelijk nog veel hondjes zoals Tilla kunnen helpen.

Welk moment met Tilla staat je het meeste bij?
Dat zijn natuurlijk haar operaties. Vorig jaar was ze geopereerd en twee weken later gingen we op controle, spijtig genoeg moest ik haar daar achterlaten voor spoedoperatie. Tilla heeft toen na die spoedoperatie ruim 3 á 4 weken in slaaptoestand doorgebracht. De ergste weken van mijn leven!

Wat doen jullie het liefst samen?
Tilla is een echte knuffelbeer. Lekker dicht bij mij zijn en duizenden kusjes geven doet ze maar al te graag. Daarnaast gaan we heel vaak wandelen op het strand en duinen, want wij wonen aan zee in Nieuwpoort, België.

Wat is het favoriete speeltje van Tilla?
Ze heeft een favoriet leeuwtje. Het was haar eerste knuffelbeertje, waar ze nu nog altijd meespeelt, knuffelt en slaapt.

Wat is jouw gouden tip voor andere chihuahua-baasjes?
Kijk goed uit waar je pup koopt, spijtig genoeg zijn er veel broodfokkers die pups verkopen met aangeboren afwijkingen.

Wil jij het Walkin’ Pets fonds van handicappedpets.com steunen? Bestel de kalender online en de opbrengst gaat direct naar het fonds.