“Elke dag is een groot feest!”

Interview Corinne

Het is een gezellige boel bij Corinne thuis met vier chihuahua’s en één jack russell. Gelukkig kunnen alle hondjes het goed met elkaar vinden. Ze ravotten en rennen achter elkaar aan. Corinne geniet van de gezellige drukte.

Stel jullie eens voor…
Hoi, ik ben Corinne en ik woon met mijn gezin in Amersfoort. Ons gezin bestaat uit echtgenoot Jan, zoon Bas en onze 5 hondjes: Sara, Diesel, Spike, Binky en Kira.

Onze eerste liefde was een Jack Russell (Sara), maar al snel kwam daar een chihuahua (Diesel) bij. En toen waren we verkocht aan dit geweldige ras. Al snel volgde Spike, Binky en Kira.

Wat is de reden dat jij gekozen hebt voor dit ras?
Chihuahua’s zijn heerlijk eigenwijze, levendige, slimme en leergierige hondjes. Daarbij zijn het ook gevoelige hondjes en ze houden enorm van knuffelen. Dat vind ik heel gezellig!

Gaan je chihuahua’s met jou mee op vakantie?
Nee, niet allemaal. Alleen onze Diesel gaat mee. Voor de andere hondjes heb ik geweldige lieve opvang aan huis gevonden. De reden dat Diesel meegaat, is dat hij een heerlijke lieve en rustige chihuahua is, die het ook nog heel leuk vindt om in de auto te zitten. Hij is inmiddels kind aan huis op ons vakantieadres in Italië. Maar na twee weken vakantie gaan we weer met gierende banden naar huis om mijn andere moppies op te halen en te knuffelen!

Chihuahua Diesel

Waar zijn je chihuahua’s bang voor?
Bang zijn ze eigenlijk niet. Chihuahua’s zijn erg moedig, soms zelfs overmoedig. Die van mij zijn dat vooral bij grote honden.

Hebben je chihuahua’s wel eens een gedragstraining of workshop gedaan?
Nee, eigenlijk niet. Ik heb met onze jack russell de puppycursussen jonge honden training gedaan, maar niet met de chihuahua’s.

Wat is het gewicht van jouw chihuahua’s?
Diesel is de zwaarste van het stel. Hij weegt nu 5,3 kg. Hij woog echter 6,7kg, maar we hebben in overleg en samenwerking met de dierenarts een afvalprogramma  gevolgd. Wat als geweldig resultaat heeft dat hij nu prima op gewicht is. Ik ben super trots op hem!
De andere hondjes wegen: 1,3 kg (Spike), 2,0 kg (Binky) en 2,3 kg (Kira).

Hoe begroeten jouw chihuahua’s je in de ochtend?
Iedere ochtend is het een uitgebreid knuffelritueel bij ons thuis. Ik start mijn dag op de bank zittend en bedolven onder de hondjes. Dat gaat gepaard met een hoog knuffelgehalte.

Wat is het gekste wat jouw chihuahua’s ooit hebben gedaan?
Tja, daar vraag je me wat. Het is eigenlijk elke dag een groot feest! Het zijn echt kleine komieken; ze spelen veel met elkaar, rennen door het huis, door de tuin of over de bank. En ze kunnen in de meest gekke houdingen in hun mandje slapen. Daar moeten wij altijd erg om lachen.

Ik met doggies
Sara, Spike en Diesel

Zijn jij en jouw chihuahua’s actief op social media? Zo ja, welk account?
Ja zeker, een jaar geleden heb ik van mijn hobby mijn werk gemaakt en ben ik een webshop gestart met leuke chihuahua producten. Daarnaast zijn we actief op Facebook (ik deel ook veel in chihuahua-groepen), Instagram en YouTube.

Wil je ook meedoen aan deze rubriek?
Mail dan naar chihuahua@hondenbaasjes.nl o.v.v. “interview”.