Eerste hulp bij…

Eerste hulp bij

Een ongelukje zit in een klein hoekje, ook bij je hond. Je hond eet per ongeluk een giftige plant, chocolade of wordt gestoken door een wesp. Er zijn veel manieren waarop jouw hond ziek kan worden of gewond kan raken. Wij delen de handigste EHBO tips met jou…

Allergieën
Allergie is bij honden een veelvoorkomend verschijnsel. Een allergie kan  verschillende oorzaken hebben. Bijvoorbeeld door insectenbeten, maar ook bijvoorbeeld door planten. Wat moet je doen als je denkt dat je hond een allergische reactie heeft? Deze tips helpen je op weg.

Bloed overgeven
Bah, een hond die overgeeft is niet iets waar je als baasje erg blij van wordt. Jij mag het namelijk weer opruimen! Het klinkt misschien een beetje vies, maar door het bloed te inspecteren kun jij bepalen of het een klein probleem of een noodgeval is!

Chocolade gegeten
Je hond heeft een eetlust voor 10. Dat sommige dingen ongezond of zelfs gevaarlijk zijn, daar trekt hij zich niets van aan. Chocolade is een van die producten die echt gevaarlijk is voor honden. Het bevat namelijk stof theobromine. Hoe langer deze giftige stof in zijn lichaam zit hoe groter de problemen worden.

EHBO-kit
Glasscherven, hoekige punten, schroeven of scherpe stenen er kan van alles gebeuren. De kans dat jouw hond een keer te maken krijgt met een ongeluk(je) is groot. Om voorbereid te zijn op een ongelukkige situatie is het handig om een EHBO-kit speciaal voor dieren in huis te hebben. Stel zelf je EHBO-kit samen of koop hem online.

Gestoken door een wesp
Wij kunnen niet wachten tot de zomer er weer aan komt. De beste tijd voor onze honden om rond te rennen in de tuin of in het bos en te genieten van de zon. Wel handig om voorbereid te zijn op de gevaren die het zomerseizoen met zich meebrengen. Een van die mogelijke gevaren is dat hij gestoken wordt door een wesp of door een bij. In het artikel “gebeten door een wesp of bij” vertellen we je wat je moet doen als dat gebeurt.

Giftige planten
Inmiddels weten veel hondenbaasjes al dat bepaalde voedingsstoffen giftig zijn voor honden. Dat er ook plantensoorten giftig zijn, is minder bekend. En welke dat dat zijn, weten maar heel weinig hondenbaasjes. Daarom een handig overzicht van de belangrijkste planten die je frenchie zeker moet vermijden!

Schuren met de kont
Op het eerste gezicht lijkt het heel grappig als je chihuahua met zijn kont over de grond begint te schuren. Maar er kan meer aan de hand zijn dan alleen een beetje jeuk. Bijvoorbeeld verstopte anaalklieren of wormen.

Wond(en)
Je chihuahua heeft te wild gespeeld met een andere hond of hij is gebeten. Of hij is gevallen, uitgegleden of heeft zich op een andere manier opengehaald. Wat moet je dan doen? Eerst kijken, constateren en dan (snel) handelen met deze tips!