“Een grote wandeling”

Izzy - grote wandeling

Baasje Nicole (26) is een grote hondenliefhebber. Ze had al een lieve labrador Ballou, maar vond het twee jaar geleden tijd voor gezinsuitbreiding. Chihuahua Izzy (2) was de perfecte keus. Een lange wandeling, veel knuffelen en slapen daar houdt Izzy van.

Wat doen jullie graag samen?
Izzy vindt het heel fijn om een grote wandeling te maken en dan het liefst door de bossen en het zand. Ze is dan zo nieuwsgierig naar alles wat er om haar heen gebeurt. Grote plassen gaat ze ook niet uit de weg! Naast gezellig op pad houden wij ook van knuffelen en ligt Izzy het liefst de hele dag op mijn schoot te slapen.

Welk moment met Izzy staat je het meeste bij?
Het moment dat mij het meest is bijgebleven, is de kennismaking met onze andere hond, Ballou. Ballou is een bruine labrador (15 jaar). Hij vond het zo vreemd dat er ineens een klein hummeltje binnen kwam lopen. Ballou ging meteen achter Izzy aan rennen. Izzy vond dit zo eng en begon meteen te grommen en zich op de gekste plekken te verstoppen. Na 2 á 3 dagen waren ze volledig aan elkaar gewend en zochten ze elkaar steeds meer op.

Nicole - Izzy
Izzy in een mand

Hoe begroet Izzy jou in de ochtend?
Izzy komt naar me toe rennen en gaat op haar rug voor mij liggen. Dan wil ze graag geaaid worden. Dit doet ze overigens ook als ik thuiskom, zelfs als ik maar 10 minuten weg ben geweest.

Wat is haar slechtste eigenschap?
De slechtste eigenschap van Izzy is het blaffen naar andere honden. Ze begint op een grote afstand te blaffen en te trekken aan de lijn, maar op het moment dat de hond bij haar in de buurt komt sprint ze weg. Het zou fijn zijn als ze andere honden rustiger zou benaderen.

Heeft Izzy een favoriet speeltje?
Izzy speelt het liefst met knuffeltjes! Maar ook haar balletjes komen elke dag tevoorschijn.

Wat is jouw gouden tip voor andere chihuahuabaasjes?
Zorg dat je jouw chihuahua opvoedt zoals je ook een grotere hond zou opvoeden. Het zijn kleine beestjes, maar ze hebben een pittig karakter. Belangrijk om te weten is dat chihuahua’s over het algemeen graag wandelen.

Wil je ook meedoen aan deze rubriek?
Mail dan naar chihuahua@hondenbaasjes.nl o.v.v. “interview”.