“Drie totaal verschillende chihuahua’s!”

Gino-mini-pablo verschillend

Chihuahua’s Gino (6), Mini (2) en Pablo (1) zijn een prachtig trio, maar ook totaal verschillend. Baasje Janita (44) kent dan ook alle “slimme” trucjes van haar chihuahua’s. Er valt altijd wat te beleven…

Stel jullie eens voor..
Ik ben Janita en samen met mijn man, twee studerende jongens van 18 en 21 jaar en onze drie chihuahua’s: Gino, Mini en Pablo, zijn wij een gezellig gezin. Chihuahua Gino is wat rustig en de leider van de roedel, zijn wil is wet. Hij speelt heel graag met knuffels die piepen en houdt van voetbal.

Mini is een schatje, luistert altijd goed en wil het liefst de hele dag geknuffeld en gedragen worden. Helaas heeft hij patella en glutenallergie. Hij is dus ook ons “zorgenkindje”, maar met aangepaste voeding en goed opletten dat hij niet te lang hoeft te lopen en springen doet hij het goed.

Pablo is onze stouterik, niets is veilig! Alles wat hij te pakken krijgt is vervolgens van Pablo en dat geldt voor de was (vies of schoon), schoenen, kranten en folders. Helaas, heeft Pablo ook een keer 3 ibuprofen tabletten van de keukentafel te pakken gekregen en opgegeten. Wat volgde waren een paar spannende dagen, maar met behulp van onze geweldige dierenarts is hij er, wonder boven wonder, weer helemaal bovenop gekomen.

Hoe denken jij en je chihuahua’s over hondenkleding?
Hahaha, ik vind het superleuk en noodzakelijk in de winter. Gino weigert nog te lopen als hij kleding aan heeft, maar Mini vindt het allemaal wel leuk. Pablo vindt het helemaal super en komt zelf zijn shirtje brengen!

Heeft je chihuahua andere dierenvrienden?
Ja, onze poes Jesse. Dat gaat met alle drie de hondjes prima!

Drie verschillende chihuahua's

Wat doen jij en je chihuahua’s liever? Een strandwandeling of een bos-/parkwandeling?
Gino is gek op shoppen en terrasjes pakken en Mini wordt graag zo vies mogelijk in het bos. Het strand vinden ze alle drie erg leuk. Doordat wij aan de kust wonen kunnen we daar ook vaak naar toe!

Wat zijn jouw ervaringen met de dierenarts? 
Wij hebben een geweldige dierenarts met lieve assistentes. Ze staan altijd voor ons klaar, ook al is het op een onmogelijk tijdstip. Dat geeft een fijn gevoel.

Wat is jouw gouden tip voor andere chihuahua-baasjes?
Wees streng. Je hoeft niet je stem te verheffen, maar laat weten wat wel en niet mag. Een puppy/gehoorzaamheidscursus is wat mij betreft echt noodzakelijk. Ze leren met andere (grote) honden om te gaan en je wordt ook als baasje gewezen op je “fouten”.

Zijn jij en jouw chihuahua’s actief op social media?
Ja, wij zijn actief op Instagram. Volg onze pagina @janitaakkerman.

pablo-verschillend

Wil je ook meedoen aan deze rubriek?
Mail dan naar chihuahua@hondenbaasjes.nl o.v.v. “interview”.