“Dieren brengen mensen bij elkaar”

Al vijf jaar gaat Renate door het leven met haar chihuahua Demi. Sinds kort is daar chihuahua pup Kimly bij. De hondjes geven haar veel liefde en door Demi heeft Renate er zelfs een goede vriendin bij gekregen.

Stel jullie eens voor…
Mijn naam is Renate (35) en mijn twee chihuahua’s zijn Demi (5) en Kimly (9 weken oud). Demi hebben we al vijf jaar, maar sinds kort hebben we Kimly daarbij. Ze hebben allebei een stamboom, maar die liefde die we van ze krijgen heeft voor ons de grootste waarde.

Hoe denken jij en je chihuahua’s over hondenkleding?
Demi is wel gewend om kleding te dragen, maar vooral in de winter of met een feestelijke gebeurtenis, niet iedere dag.

Chihuahua met trui

Wat doen jij en je chihuahua’s liever? Een strandwandeling of een bos-/parkwandeling? Mijn chihuahua’s en ik vinden een parkwandeling prettiger of gewoon een wandeling maken in een rustige omgeving, dat is echt genieten!

Waar zijn je chihuahua’s bang voor?
Demi is bang voor stofzuigers. We hebben al van alles geprobeerd om haar eraan te laten wennen, maar de angst blijft.

Wat zijn jouw ervaringen met de dierenarts?
Als we naar de dierenarts gaan is dat natuurlijk spannend voor mijn hondjes, maar ze werken gewoon mee, geen probleem. We zijn heel tevreden met het dierenziekenhuis waar Demi en Kimly naartoe gaan. De hondjes zijn altijd relaxt en dat komt door het professionele team dat daar werkt.

Hebben je chihuahua’s andere dierenvrienden?
Demi heeft sinds haar puppycursus een chihuahua-vriendinnetje: Pip. We zijn nu vijf jaar verder en het is een hele mooie vriendschap. Ik heb door Demi ook een super goede vriendin erbij. Dat zijn echt mooie gebeurtenissen in het leven. Dieren brengen mensen bij elkaar.

Chihuahua in mand
Chihuahua pup

Wat is jouw gouden tip voor andere chihuahuabaasjes?
Mijn gouden tip voor andere chihuahuabaasjes: wees vanaf het begin geduldig met een chihuahua pup. Geef haar liefde, rust en tijd en geniet van iedere dag!

Zijn jij en jouw chihuahua’s actief op social media? Zo ja, welk account?
Mijn chihuahua’s hebben geen eigen account, maar we vinden het wel leuk om foto’s maken op Facebook te plaatsen.

Chihuahua op schoot