“De beste chihuahua die ik me kan wensen!”

Samira en Nikey

Het was liefde op het eerste gezicht tussen Samira en Nikey. En na twee jaar is de liefde nog niet bekoeld. Met zijn vrolijke en lieve karakter is Nikey het beste hondje dat Samira zich kan wensen.

Stel jullie eens voor…
Ik ben Samira (23) en woon samen met mijn partner in Almere. Nikey (2) is ons eerste hondje samen. We hebben hem al van af pup. We wilden graag een hond en toen we aan het rondkijken waren, zag ik een foto van Nikey voorbijkomen. Ik was meteen verliefd!

Wat is de reden dat jij gekozen hebt voor dit ras?
Mijn ex-partner had, toen ik hem leerde kennen, een nestje van drie chihuahuapups met beide ouders. Door hem leerde ik het ras kennen en ik was helemaal dol op de pups en de vaderhond. Verder zijn chihuahua’s klein en heel makkelijk. Daarom heb ik voor dit ras gekozen.

Wat dacht je toen je je chihuahua voor het eerst zag?
Toen Nikey 6 weken oud was, zijn we bij hem gaan kijken. Hij lag samen met zijn zusjes te slapen en werd als eerste wakker. Ik pakte hem op. Oh, wat een schatje was het! Toen liepen we even naar buiten om wat met de fokker te bespreken en kwam Nikey ineens alleen naar buiten rennen. Hij kwam meteen naar mij toe. Toen wist ik: ‘Je kiest ook voor mij’. We moesten nog twee weken wachten voordat we hem mochten ophalen. Het liefste nam ik hem gelijk mee. 😉

Samira en Nikey

Wat is de beste eigenschap van jouw chihuahua?
Ik vind dat Nikey echt een voorbeeld is, omdat hij geen blaffer of bijter is, zoals de meeste chihuahua’s. Hij is niet fel tegen anderen en is altijd vrolijk en enthousiast. Nikey is ook heel dapper. Hij is wat steviger gebouwd en daardoor loopt hij erg zelfverzekerd buiten.

Nikey is echt een droomhondje vanwege zijn fijne karakter. Hij is leergierig en luistert goed. Binnen een week had hij de basiscommando’s al onder de knie en na vier maanden was hij zindelijk. Verder wil hij graag veel aandacht en knuffels. Gewoon de beste chihuahua die ik me kan wensen, haha! 🙂

Gaat je chihuahua met jou mee op vakantie?
We zijn nog niet op vakantie geweest, helaas. Maar we zijn wel van plan om een keer een grote tent te kopen en met de honden ergens te gaan kamperen. Dus ja, we zijn zeker van plan om Nikey mee te nemen op vakantie.

Chihuahua op het strand
Chihuahua op de kade

Heeft je chihuahua wel eens een gedragstraining of workshop gedaan?
Nee, ik heb hem alles zelf aan geleerd vanaf de eerste dag dat hij bij ons in huis is. Meer was gelukkig niet nodig bij hem.

Wat is het gekste wat jouw chihuahua ooit heeft gedaan?
Omdat Nikey deels is opgevoed door de katten, dacht hij als pup dat hij een kat was. Daardoor deed hij de katten na en ging zelfs in de krapbaal liggen, haha!

Ook lag er is een keer een kapotte paraplu in een meertje, waar hij een uur naar heeft zitten grommen en blaffen, omdat hij niet snapte wat het was en het eng vond.

Chihuahua in het gras
Chihuahua in het gras

Wat is het gewicht van jouw chihuahua?
Nikey weegt 5 kg. Hij is wat zwaarder, omdat hij wat groter en breder is dan een gemiddelde chihuahua.

Heeft je chihuahua andere dierenvrienden?
Jazeker, hij kan goed opschieten met onze drie katten. Hier is hij mee opgegroeid en ze hebben altijd samen gespeeld, geslapen en geknuffeld. Verder hebben we een husky. Dat is echt zijn maatje, ze zijn onafscheidelijk..

Chihuahua en husky spelen samen

Wat is jouw gouden tip voor andere chihuahuabaasjes?
Je moet de hond gewoon opvoeden als hond en niet als pop gebruiken. Dus niet onnodig kleertjes aan trekken of voor elk klein dingetje optillen.

Zijn jij en jouw chihuahua actief op social media? Zo ja, welk account?
Ik heb een Instagramaccount voor mijn chihuahua en husky. Ik ben er alleen niet heel actief op momenteel, maar dat komt wel weer.

Chihuahua buiten
Cihuahua

Wil je ook meedoen aan deze rubriek?
Mail dan naar chihuahua@hondenbaasjes.nl o.v.v. “interview”.