Citytrip! Naar Parijs met je chihuahua

Citytrip - Parijs

Een weekendje weg is altijd leuk, maar je chihuahua achterlaten vinden we minder leuk. Wij zijn dol op Parijs en delen daarom graag onze favorieten hondvriendelijke hotspots in deze prachtige stad!

Een prachtige stad dat is Parijs zeker! Van het Louvre tot de Arc de Triomphe en van de Eiffeltoren tot de Notre-Dame. De stad is vol met de meest bijzondere bezienswaardigheden. Met de Thalys zit je binnen 3 á 4 uur midden in Parijs. Kleine honden, minder dan 6 kg, die vervoerd kunnen worden in een kooi kunnen gratis meereizen. Weegt je chihuahua meer dan 6 kg? Dan heb je een vervoersbewijs voor je chihuahua nodig.

Wandelen

In Parijs zijn er prachtige plekken waar je samen met je chihuahua kunt wandelen. De volgende parken zijn volgens ons echt een must go:

• Champs de Mars
Neem je picknickmand maar mee, want je hebt in dit park het beste uitzicht op de Eiffeltoren. Als jij geniet van je baguette kunnen je chihuahua lekker rondrennen.

• Palais Royal Gardens
Een heerlijke wandeling in de tuin van het prachtige paleis is geweldig zowel voor jou als je voor je chihuahua’s. Je chihuahua heeft alle ruimte om lekker in het gras te spelen en te rennen.

• Tuileries Gardens
In een deel van het park zijn honden toegestaan. Heerlijk voor een ochtendwandeling!

Hotels

Wij konden ons geluk niet op toen we ontdekten dat veel hotels in Parijs heel hondvriendelijk zijn.

Onze favorieten hotels zijn:

• Nolinski
Met stipt op nummer 1 is het traditionele en luxe hotel Nolinski. De service is fantastisch en waar wij heel gelukkig van worden is het gratis verblijf van onze chihuahua.

• Saint James
Een hotel met een prestigieuze status in het prachtige Parijs. Dit hotel haalt echt het Parijse gevoel in je naar boven. Voorzien van een exclusieve club voor privé-leden en kamers die ontworpen zijn met luipaardprint en dieprode kleuren voor het echt Moulin-Rouge effect. Je chihuahua kan tegen € 35,00 per nacht gezellig bij jou verblijven.

• Hotel Jules & Jim
In een prachtige wijk van Parijs vind je in een bescheiden straatje het Hotel Jules & Jim. Het hotel lijkt net een kunstgalerie, omdat het vol hangt met kunst van lokale fotografen en kunstenaars. Het is een klein hotel met maar 23 kamers waar je chihuahua tegen een kleine vergoeding van € 20,00 per nacht kan verblijven.

Diner

Misschien wel het meest lastige onderdeel van je citytrip is dineren met je chihuahua. Veel restaurants sturen je weg en hebben binnen een streng huisdiervrij beleid. Toch zou Parijs Parijs niet zijn als er ook restaurants en cafés zijn die je chihuahua met alle liefde ontvangen.

• Pink Flamingo Pizza
• Café de Flore
• Café Kitsune

Wat ons betreft is Parijs de perfecte citytrip om samen met je chihuahua te doen! Ken jij nog meer leuke hotspots in Parijs waar je samen met je chihuahua naartoe kunt? Deel ze met ons op Facebook!