“Cinta is dol op haar knuffelbotje!”

Cinta

Dominique (29) is dansdocente en neemt haar chihuahua Cinta (3) maar al te graag mee naar de dansschool. Lekker knuffelen met de kinderen, maar Cinta knuffelt het liefst met haar lievelingsspeeltje, het knuffelbotje.

Stel jullie eens voor..
Ik ben Dominique en ik ben een dansdocente met eigen dansschool. Cinta gaat graag met me mee en je hebt er geen kind/hond aan. 😊Kinderen zijn dol op haar en komen vaak met haar knuffelen. Zo schattig! Doordat ik wisselende uren werk op een dag heb ik veel tijd voor onze chihuahua.

Cinta is een grote, iets te mollige, chihuahua. Ze wordt het liefst over haar buikje geaaid en kruipt altijd tegen je aan zodra je gaat zitten. Cinta steelt vele harten Zelfs de stoere jongens uit de vriendengroep van mijn vriend smelten voor haar.

Cinta is een bijzondere naam, waar komt het vandaan?
Mijn vriend is Indonesisch. Cinta, betekent liefde in het Indonesisch. Een betere passende naam is er niet voor onze chihuahua!

Cinta en knuffel
Dominique - Cinta

Wat doen jullie graag samen?
Slapen. Ze ligt dan altijd zo lekker tegen mij aan. Ik kan mij zelfs omdraaien, met haar in mijn armen en dan slaapt ze gewoon verder. Soms ligt ze zo dicht tegen mij aan dat haar buikje tegen mijn borstkast aan ligt en haar pootjes op mijn gezicht. Dan word ik wakker naast haar heerlijke snoetje!

Welk moment met Cinta staat je het meest bij?
Cinta is zo dol op kip! Vooral in de zomer eet ze vaak een stukje kip van de barbecue mee.

Op een zomerse avond stond de barbecue aan. Ik was binnen even naar het toilet en mijn vriend deed de voordeur open voor het bezoek. Normaal loopt Cinta altijd achter je aan naar de deur of het toilet, maar dit keer niet. Dit was haar kans, moest ze gedacht hebben. Ze kon het stukje kip dat al op ons bord lag niet weerstaan. Toen wij terugkwamen lag ze uitgebreid te genieten van het stukje kip, dat overigens veel te groot was voor haar kleine lichaampje… Hoe ze het stuk kip van tafel heeft gepakt, is dan ook een raadsel.

Cinta tussen de dekens
IMG_9146

Wat is haar slechtste eigenschap?
Haar ongeduldigheid. Als ze meerdere trucjes voor een snoepje moet doen, gaat ze alles tegelijk doen en tegen me aan brommen. Cinta is ook heel slecht in zoeken. Als ik haar knuffel op een tafel leg, of op de kast, dan gaat ze het hele huis door voordat ze de knuffel vindt.

Heeft Cinta een favoriet speeltje?
Haar knuffelbotje! Eigenlijk heeft mijn vorige hondje, die helaas is overleden, dit knuffelbotje van mijn oppaskindjes gekregen. Vanaf de eerste dag was Cinta al dol op het botje. Is ze moe, heeft ze gegeten, of gaat ze naar bed; het is altijd tijd voor haar botje! Als ze naar bed gaat ligt ze erop, gebruikt ze hem als kussentje of houdt hem tussen haar pootjes vast. De manier waarop zij het botje vasthoudt vertelt ons precies hoe zij zich voelt. Naar andere knuffels kijkt ze dan ook echt niet om.

Wat is jouw gouden tip voor andere chihuahuabaasjes?
Blijf chihuahua’s corrigeren op hun geblaf, het wordt echt minder. Neem ze vaak of het liefst overal mee naartoe, hierdoor worden ze een stuk minder angstig. Als ze wel angstig zijn, vermijd het dan niet, maar ga het samen aan.

Zijn jij en jouw chihuahua actief op social media? Zo ja, welk account?
Cinta heeft geen eigen social media pagina, maar staat wel als “docent” op de Facebookpagina van mijn dansschool. Daarnaast plaats ik op mijn privé account graag dingen die wij samen doen.

Wil je ook meedoen aan deze rubriek?
Mail dan naar chihuahua@hondenbaasjes.nl o.v.v. “interview”.