“Chihuahua’s zijn ontzettend verslavend!”

Didi, indy en nova - chihuahua's zijn verslavend

1, 2, 3 chihuahua’s en de vierde is al onderweg! Voor Edith (44) werkt het hebben van een chihuahua ontzettend verslavend. Na elk nieuw hondje begint het al snel weer te kriebelen…

Stel jullie eens voor..
Ik ben Edith (44) en getrouwd met Marcel. Samen hebben wij een samengesteld gezin met 7 kinderen. Ik kom zelf uit het hoge noorden en ben voor Marcel naar de Achterhoek verhuisd.

Wij wonen landelijk en dichtbij de natuur. Marcel en ik zijn dol op dieren. Marcel had voordat ik met de kinderen bij hem kwam wonen al drie katten. Ik bracht vervolgens een kat en twee hondjes mee. Een Maltezer (inmiddels overleden) en een shi tzu Rosa (11). Toen ik na het overlijden van onze Maltezer begon over een tweede hondje wilde manlief er niets van weten! “Geen honden meer”, zei hij.

Toch kwam ik in aanraking met een chihuahua fokker en toen wist ik het zeker. Er moest een chihuahua komen! Ik heb geen rijbewijs, dus mijn man beloofde dat als ik mijn rijbewijs zou halen het hondje bij ons mocht komen wonen. En dat liet ik mij geen twee keer zeggen, dus begon ik met mijn rijlessen. Ik hield nauw contact met de fokker terwijl zij een drachtig teefje had waar ik een pup van wilde. De puppy was er uiteindelijk eerder dan mijn rijbewijs. Haha!

Toen Didi (2) bij ons in huis kwam, was de liefde voor dit ras niet meer te stoppen. Binnen een jaar begon het weer te kriebelen en kwam chihuahua Indy bij ons. Op het moment dat wij Indy (1) gingen ophalen, lagen er nog meer jonge pups waar Marcel direct voor viel. De fokker stuurde regelmatig foto’s en toen ging Marcel alsnog voor chihuahua Nova (1).

Mijn jongste dochter roept intussen ook al dat ze haar eigen chihuahua wil. Kortom het is een besmettelijk virus dat verslavend werkt.

Wat is de reden dat jij gekozen hebt voor dit ras?
Ik wilde eigenlijk gewoon een klein hondje na mijn Maltezer. Door te googlen en te kijken bij fokkers bleek een chihuahua de leukste keus.

Chihuahua Indy
Chihuahua Didi
Chihuahua- Nova

Hoe komt het dat je na drie chihuahua’s nog een vierde wilt?
Het lijkt wel een verslaving! Chihuahua’s geven zo veel liefde en zijn zo mooi dat je eigenlijk van alle kleuren wel 1 zou willen. Ik kan daarom ook niet beloven dat er na de vierde, geen vijfde komt…

Hoe houd je jouw chihuahua’s warm in de winter?
Mijn hondjes zijn gewoon hondjes! Ze dragen geen jasjes of sweaters. Als het in de winter echt koud is, maak ik een kleine wandeling. Mijn chihuahua’s zijn zelfs dol op de sneeuw.

Wat is het gekste wat jouw chihuahua’s ooit hebben gedaan?
Jeetje, heb je even? Die honden laten je de hele dag lachen! Ze zijn gewoon onwijs speels en grappig. Nova ligt als ze heel ontspannen is met haar tong uit haar bek te slapen.

Wat is het gewicht van jouw chihuahua’s?
De lichtste is 2,3 kg en de andere twee zijn ongeveer 3,3 kg.

Zijn jij en jouw chihuahua actief op social media?
Uiteraard! Ze hebben een eigen Instagramaccount @Chihuahua.home.

Wil je ook meedoen aan deze rubriek?
Mail dan naar chihuahua@hondenbaasjes.nl o.v.v. “interview”.