Chihuahua’s kijken televisie

Chihuahua kijkt tv

Staart jouw chihuahua ook wel eens gebiologeerd naar de televisie? Die bewegende beelden zijn ook best interessant, toch? Uit onderzoek blijkt dat honden een voorkeur hebben voor het kijken naar andere honden op televisie.

Honden hebben een vergelijkbare voorkeur als het gaat om televisiekijken als mensen. Net als mensen kijken honden graag naar televisiebeelden van hun soortgenoten. Het onderzoek toonde aan dat honden favoriete geluiden hebben bij het televisie kijken, zoals het blaffen en jengelen, mensen die hondvriendelijke commando’s geven en geluiden van piepend speelgoed.

De manier waarop honden televisiekijken is daarentegen anders dan bij mensen. Honden zijn onrustige televisiekijkers. In plaats van stilzitten en naar de televisie kijken, gaan honden liever zo dicht mogelijk op het scherm zitten en lopen zij herhaaldelijk van hun baasje naar de televisie. Honden zien ook andere beelden dan mensen. Honden hebben dichromatische visie – twee soorten kleurreceptoren – waardoor zij blauw en geel zien. Het gebruik van deze kleuren in televisie voor honden is dan ook erg belangrijk. DogTV is een televisiezender die deze kleurtoepassing goed weet in te zetten. Zij maken programma’s die speciaal geschikt zijn voor honden.